SportVoetbal

Voetbal – Berkum ontvangt naaste rivaal Sparta E

Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen Sparta Enschede, de ploeg die in de middenmoot van de 1e Klasse D slechts één plek en twee punten onder de Zwollenaren staat. Na een aantal teleurstellende prestaties moet Berkum dus tegen de directe concurrent proberen het lek boven te krijgen.

“We zitten duidelijk in een mindere periode en een overwinning is dus hard nodig,” beseft Berkum-middenvelder Marc van der Meulen. “We hebben de laatste tijd misschien wat te geforceerd gespeeld en dat ging dus niet goed. We moeten het simpeler houden en iedereen moet doen waar hij goed in is, want we hebben nog steeds voldoende kwaliteit. Maar we hebben nu wel heel snel punten nodig.”

Grillig Sparta draaide vorig jaar een grillig seizoen. In de eerste periode eindigden de Tukkers onderaan in 1D en de ploeg van coach Peter Schulte leek toen een zekere degradatiekandidaat. Daarna volgde echter een opzienbarend herstel en via een kampioenschap in de derde periode (!) eindigde Sparta keurig als achtste.

Dit seizoen begonnen de Enschedeërs beter dan vorig jaar maar de laatste weken loopt het niet naar wens. Sparta speelde in de laatste vier competitiewedstrijden twee keer gelijk en verloor twee keer, een serie die qua puntenopbrengst overigens precies gelijk is aan die van Berkum in de laatste vier duels. Ook vorige week verloren de Tukkers, maar dat was wél tegen koploper Go-Ahead Kampen dat in Enschede met 1-3 veel te sterk was en zo de eerste periodetitel pakte. Toen Go-Ahead in de tweede helft op 0-2 kwam leek de wedstrijd gespeeld, maar Sparta kwam kort voor tijd terug door een goal van Lars Kikkert. Daardoor leek er toch nog een puntje mogelijk voor de thuisclub, doch die hoop werd in blessuretijd de grond in geboord toen de Kampenaren na een snelle uitval op 1-3 kwamen.

Niet klagen Berkum haalde, na twee verliespartijen, de laatste weken slechts twee puntjes uit de wedstrijden bij Enter Vooruit en Be Quick ’28, de twee laagst geklasseerde ploegen van 1D. Vorige week mocht de ploeg van trainer Willem Brouwer zelfs lang niet klagen dat er in de derby bij stadgenoot Be Quick nog een 1-1 remise uit de bus kwam, want de thuisclub deelde toen vooral na rust de lakens uit. Tegen Sparta Enschede zal Berkum dus een ander gezicht moeten laten zien. “We moeten zo snel mogelijk iedereen fit krijgen en punten gaan pakken, het maakt niet uit hoe. Het is tijd voor revanche,” kondigt Marc van der Meulen aan.

De wedstrijd Berkum-Sparta Enschede staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Maurice Paarhuis uit Ommen, die op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button