Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Rijk legt 2,1 miljoen euro neer voor 700 nieuwe woningen op Noordereiland Zwolle

Zwolle – Zwolle ontvangt 2,1 miljoen euro van het Rijk voor de ontwikkeling van 700 nieuwe woningen. Deze woningen zullen worden gebouwd op het Noordereiland, dat deel uitmaakt van de gebiedsontwikkeling Noorderkwartier.

Het geld komt uit de ‘Woningbouwimpuls’, een potje van het Rijk voor de bouw van betaalbare woningen. Gemeenten kunnen voor projecten een bijdrage vragen als er aantoonbaar te weinig geld voor is. Wel moet het om projecten gaan waar meer dan 200 woningen komen en waarvan minimaal de helft uit betaalbare huizen bestaat. Ook moet er een aantoonbaar financieel tekort zijn.

Het Noordereiland staat bekend om Theater de Spiegel en het sterrenrestaurant Librije. Momenteel bevindt zich op deze locatie de parkeergarage Noordereiland. Met de Woningbouwimpuls stimuleert het Rijk de woningbouw op de plek van de parkeergarage Noordereiland en ondersteunt het de gemeente bij het realiseren van nieuwe betaalbare woningen in het Noorderkwartier.

De gemeente diende de aanvraag voor de projecten in en nu is dus bekend dat het geld is toegewezen. De gemeente vroeg eerder met succes om een bijdrage voor woningen in de Spoorzone.


Bodemsanering Park Noordereiland
Bodemsanering Park Noordereiland Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button