112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

50 laptops gestolen bij Hogeschool Zwolle; gevlucht in witte Opel Safira

Zwolle – Bij een hogeschool in Zwolle zijn dinsdagavond 26 maart rond tien over zeven 50 laptops gestolen.
De dieven, die zich toegang verschaften tot de beveiligde ICT-opslagruimte, hebben naar schatting 50 laptops gestolen, met een totale waarde van ongeveer 62.500 euro. De politie heeft beelden vrijgegeven van de verdachten in het opsporingsprogramma Plaats Delict van RTV Oost.

ICT-opslagruimte

Op dinsdagavond 26 maart, omstreeks tien over zeven, werd een ICT-opslagruimte van een hogeschool in Zwolle het doelwit van een brutale inbraak. Ondanks de beveiliging slaagde een man erin binnen te dringen, gewapend met een zwart met rode rugtas. Kort daarna verscheen een tweede individu, gehuld in een opvallende Puma-trui, om de eerste in de opslagruimte te vergezellen.

Bordeauxrode pet

Terwijl de man met de bordeauxrode pet een laptop oppakte en inspecteerde, keek zijn handlanger rond om te zien wat nog meer van waarde was. Het bleek een korte verkenning te zijn, want binnen tien minuten kwam de eerste man terug, dit keer met een blauwe rugtas. De gestolen waar, voornamelijk laptops maar ook enkele iPads, werd systematisch ingeladen.

Opel Safira

Het duo leek zich bewust te zijn van de waarde van hun buit, geschat op vijftig laptops met een nieuwwaarde van zo’n 1250 euro per stuk. Terwijl ze bezig waren, kreeg de man in de Puma-trui berichten op zijn telefoon, wat leidde tot een gevoel van haast. Ze pakten hun tassen en vluchtten het pand uit, richting de parkeerplaats waar een Opel Safira met witte kentekenplaten op hen wachtte.

Ondanks de inspanningen van de politie om de daders op te sporen, bleef de identiteit van de inbrekers een mysterie. Niet alleen in Zwolle, maar ook bij andere onderwijsinstellingen zijn soortgelijke inbraken gemeld, zoals in Eindhoven, Delft en Amsterdam.

De politie onderzoekt de zaak en heeft het publiek gevraagd om hulp bij het identificeren van de daders, die na de diefstal zijn gezien terwijl ze wegreden in een Opel Safira met witte kentekenplaten.

Denk je meer te weten over deze inbraak? Bel dan naar de Opsporingstiplijn: 0800 – 6070 (gratis).

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button