Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Er zijn plannen voor een Wingfoilschool bij de Milligerplas

Zwolle – Stadshagen in Zwolle zou binnenkort wel eens de nieuwe hotspot kunnen worden voor wingfoil-enthousiastelingen. Een vooruitstrevende initiatiefnemer heeft bij de gemeente een aanvraag ingediend om een wingfoilschool te starten aan de oevers van de Milligerplas. Er is echter maar één vergunning beschikbaar. Daarom wil de gemeente weten of er meerdere gegadigden zijn. Iedere partij maakt door loting een eerlijke kans op deze vergunning.

Wingfoilen, is een combinatie van windsurfen, surfen en kitesurfen. De sport wordt uitgeoefend met een opblaasbare ‘wing’, een board en een hydrofoil. Door de hydrofoil krijg je daadwerkelijk het magische gevoel van vliegen boven het water! Je hebt maar weinig wind nodig, dit vergroot je uren op het water aanzienlijk!

Door de hydrofoil krijg je daadwerkelijk het magische gevoel van vliegen boven het water! Je hebt maar weinig wind nodig, dit vergroot je uren op het water aanzienlijk!

 

Veiligheid

Het Nederlands Instituut Veiligheid Zwemplassen (NIVZ) heeft na grondig onderzoek groen licht gegeven voor deze activiteit, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Dit besluit opent de deur voor de oprichting van een wingfoilschool die zowel beginners als gevorderden kan verwelkomen.

Eén school

Met de beperkte ruimte op de Milligerplas is er slechts plaats voor één school, waardoor een transparante loting zal bepalen wie de felbegeerde vergunning krijgt. De lokale duik- en hengelsportverenigingen hebben al positief gereageerd op de plannen, wat wijst op een breed draagvlak voor deze nieuwe, spannende watersport in de gemeenschap.

Heb je interesse

De gemeente Zwolle biedt een vergunning aan voor een periode van 5 jaar voor een kleine wingfoilschool (maximaal 4 leerlingen per les) en een ontheffing voor een elektrisch bootje om de leerlingen te begeleiden.

Heb je een passend plan voor deze tijdelijke vergunning voor een wingfoilschool bij de Milligerplas? Stuur dan vóór 6 mei 2024 uw plan in.

Geïnteresseerden kunnen de benodigde documenten en informatie voor de inschrijving opvragen bij het secretariaat van de afdeling Ruimte en Economie (secretariaat.zwre@zwolle.nl). Ook voor vragen over deze inschrijving kun je een mail sturen aan secretariaat.zwre@zwolle.nl.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button