KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum geeft het weg bij AZSV

Zwolle – VV Berkum (4e divisie D) heeft bij AZSV met 1-0 verloren en dat was gezien het wedstrijdbeeld verdiend. De Zwollenaren hielpen de thuisclub in het zadel door een ongelukkig eigen doelpunt. Daarna kwamen ze er eigenlijk niet echt meer aan te pas.

“Het was niet best, we moeten de hand in eigen boezem steken,” was de nuchtere constatering van Berkum-trainer Eduard Lindeboom. “Na de 1-0 kregen we er geen druk meer op en het slechte veld speelde ons ook niet in de kaart.”

Mogelijkheden

In het eerste bedrijf hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht, al speelden de thuisclub én de gasten zeker niet imponerend. Er waren mogelijkheden aan beide kanten, maar niemand haalde de trekker over. Dat leek kort voor rust alsnog anders te lopen. Dit bleek toen de altijd gevaarlijke en balvaste Rik van der Eerden uit een corner voor AZSV een flinke kopkans kreeg. Echter zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Na de rust was er aanvankelijk nog niet veel aan de hand voor Berkum, maar ruim vijf minuten na de hervatting gaven de Zwollenaren zichzelf een opdoffer. Na een inworp speelde verdediger Dennis Horstman de bal terug op zijn doelman Huib Veurink, die de bal simpelweg naar voren leek te kunnen spelen. De Zwolse sluitpost maaide echter finaal langs de bal. Die sukkelde vervolgens tot zijn afgrijzen in het Berkum-doel. Het betekende 1-0, waarbij de ongelukkige Horstman het doelpunt op zijn naam kreeg….

Doellat

Wie dacht dat Berkum zich zou herpakken kwam bedrogen uit. AZSV zette meer druk en kreeg via onder meer Mirko Zwiers en Niek te Veluwe flinke kansen. Die werden echter om zeep geholpen en de Achterhoekers hadden pech dat de Zwolse doellat twee keer in de weg lag. Berkum was de weg kwijt en kwam aanvallend nauwelijks nog in het stuk voor. Pas in blessuretijd kreeg Dean Vreugdenhil een goede kans om zijn ploeg alsnog aan een, onverdiend, punt te helpen maar zijn inzet ging naast. Een lichtpuntje aan Zwolse kant was wél dat met Lorenz van den Berg opnieuw een jong talent uit de eigen vereniging zijn debuut in de hoofdmacht heeft gemaakt.

Berkum is door deze verdiende maar schlemielige nederlaag een plaatsje gezakt op de ranglijst van de 4e Divisie D en heeft de vierde plek zo overhandigd aan AZSV. De Zwollenaren zullen volgende week in de thuiswedstrijd tegen Rohda Raalte uit een héél ander vaatje moeten tappen om zicht te blijven houden op die vierde plaats, die aan het eind van de rit mogelijk belangrijk is voor deelname aan de nacompetitie.

AZSV-Berkum, 6 april 2024

Eindstand: 1-0 (0-0)
Scheidsrechter: Jessey van Pinxteren
Doelpunt: 53. Dennis Horstman (1-0, e.d.)
Gele kaarten: Lars Miedema, Alex van Hoesel, Lars van Gerner, Björn Bakker (Berkum), Thijmen te Kolste, Benjamin Roters, Jasper te Kolste (AZSV)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Alex van Hoesel, Boaz Rahajaan (71. Jens Hutten), Dennis Horstman, Derk Fuller, Björn Bakker, Dean Vreugdenhil, Lars van Gerner, Nick Kleen (46. Lorenz van den Berg), Lars Miedema (46. Mike van Ekeren), Vince van den Anker

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Tom te Veluwe, Niek te Veluwe, Yordi Orriëns, Rik van der Eerden, Joost Rasing (72. Quinn Vervelde), Benjamin Roters, Nick van Breugel (72. Max Rensink), Mirko Zwiers, Thijmen te Kolste (60. Roel Gebbinck)

Gerelateerde artikelen

Back to top button