KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum naar directe concurrent AZSV

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag de altijd lastige uitwedstrijd bij AZSV en neemt het in Aalten bovendien op tegen een directe concurrent in de 4e Divisie D. Tussen Berkum, nummer vier op de ranglijst, en achtervolger AZSV zit maar één punt verschil.

“AZSV heeft een lastig bespeelbaar veld, dus ik denk dat het een wedstrijd met veel duels wordt,” verwacht Berkum-verdediger Alex van Hoesel. “We zullen het simpel moeten houden en we moeten ons, zoals tegen DETO goed lukte, aan het wedstrijdplan houden. Het wordt een belangrijke wedstrijd, die vierde plek moeten we vasthouden!”

Wisselvallig

AZSV presteert dit seizoen goed, al was het na de winterstop soms wat wisselvallig. In maart ging de ploeg van trainer Martijn Beltman met 3-2 onderuit bij MASV maar de twee volgende competitieduels wonnen zij. Thuis waren de Aaltenaren met 2-0 te sterk voor DETO en daarna is er een krappe 0-1 zege gepakt bij hekkensluiter Pelikaan S. In die wedstrijd was AZSV met afstand de bovenliggende ploeg, maar slechts Max Rensink wist kort vóór de rust een kans te benutten.

Afgelopen zaterdag kregen de Achterhoekers echter in de kwartfinale van de Districtsbeker Oost een flinke domper. Juliana ’31, nota bene getraind door voormalig AZSV-coach Dave de Jong, knikkerde de ploeg uit Aalten uit het toernooi en dat kwam hard aan. AZSV was namelijk de hele wedstrijd dominant en kwam via Mirko Zwiers snel op 1-0, maar vlak voor rust kwamen de gasten uit het niets langszij.

In de tweede helft zette Benjamin Roters de thuisclub voor de tweede keer op voorsprong, waarna AZSV diverse keren verzuimde om het duel te beslissen. Dat brak ze in blessuretijd wel héél zuur op toen uit een vrije trap de 2-2 viel. In de beslissende strafschoppenserie bleken de bezoekers vervolgens over de sterkste zenuwen te beschikken. Daarmee was AZSV toegang tot de halve finale van het bekertoernooi én de lucratieve deelname aan de strijd om de ‘grote’ KNVB-beker versperd.

Lastig te bestrijden

Dat AZSV voor Berkum altijd lastig te bestrijden is bewezen de Aaltenaren ook afgelopen oktober weer. In Zwolle bleef het toen bij 0-0 en daar was Berkum-trainer Eduard Lindeboom zeker niet ontevreden mee. Vooral in de eerste helft deelden de bezoekers de lakens uit, maar AZSV liet de kansen liggen en Berkum kreeg bij zeker lijkende tegengoals enkele keren hulp van de lat van het Zwolse doel….

Na de winterstop zetten de Zwollenaren echter een fraaie serie neer. Die was onderbroken door een onnodige 0-2 thuisnederlaag tegen Be Quick 1887. Echter daarop volgde een prima herstel bij ‘Angstgegner’ DETO. Berkum had toen aan een fraaie goal van Vince van den Anker genoeg om daar de eerste winst in jaren te pakken. En dat leverde bovendien een vierde plaats op de ranglijst op. Die plek, aan het eind van het seizoen mogelijk belangrijk bij het bereiken van de nacompetitie om promotie, geeft men in Aalten echter direct weer uit handen bij winst van de thuisclub. Berkum weet dus wat er daar te doen staat!

De wedstrijd AZSV-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jessey van Pinxteren uit De Meern, die op Sportpark Villekamp aan de Haartsestraat 57 in Aalten om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button