Nieuws uit ZwolleOpenbaar vervoerVoorpagina

Let op: Na Koningsdag weekend geen enkele NS trein op station Zwolle

Zwolle – In de periode van de werkzaamheden rijden er (vrijwel) geen treinen van en naar Zwolle. De bussen rijden met een aangepaste dienstregeling. Dit is omdat deze drie dagen de nieuwe voetgangersbrug over het spoor wordt geplaatst.

Voor de treinen geldt dat er door de werkzaamheden van maandag 29 april tot en met woensdag 1 mei geen NS-treinen van, naar en via Zwolle rijden. Ook het treinverkeer van Arriva en Keolis (Blauwnet) ondervindt hinder van de werkzaamheden. Op donderdag 2 mei rijden er geen treinen tussen Zwolle – ’t Harde, Zwolle – Kampen Zuid en Zwolle – Kampen. Check voordat je op reis gaat de reisplanner.

Bussen vakantiedienstregeling

Voor de bussen van RRReis in Zwolle geldt dat er van zondag 28 april tot en met vrijdag 3 mei een aangepast dienstregeling is. Gedurende deze dagen kunnen er geen bussen rijden op de Schuttebusbrug tussen de Nieuwe Veerallee en het busstation, waardoor een aanpassing van de dienstregeling noodzakelijk is. Tijdens deze periode geldt de vakantiedienstregeling, wat betekent dat er geen scholierenlijnen rijden en dat er een aantal andere lijnen niet of minder vaak rijden.

Aangepaste busdiensten

Hinder en veiligheid

In de periode van 29 april tot 3 mei zijn er diverse wegen afgesloten om alle werkzaamheden veilig te kunnen laten verlopen. Zo is er een parkeerverbod op de Hanzelaan aan de zuidzijde van het station en is de Westerlaan (centrumzijde station) afgesloten. De Kiss and Ride is van de Westerlaan verplaatst naar de Noordzeelaan. Ook is de Hoge Spoorburg afgesloten voor voetgangers en fietsverkeer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button