Foto: ANNO

Datum

jun 21 2023 - apr 30 2024
Expired!

Hanze Expositie in ANNO: Van Ridder Zweder tot Hanzekoopman

Ontdek bij ANNO Stadsmuseum Zwolle tijdens het Hanzejaar bijzondere verhalen over de Hanzetijd in Zwolle. De verhalen gaan over verschillende Zwolse personages uit de Hanzetijd van Ridder Zweder tot Hanzekoopman. Reis terug in de tijd, stap in hun voetsporen en maak kennis met de Hanze door hun ogen.

Deze reis in ANNO begint in 1407 toen Zwolle officieel lid werd van de Hanze. Een belangrijke gebeurtenis die werd bekrachtigd door een akte. Berent van Yrte was hierbij als vertegenwoordiger van het stadsbestuur aanwezig. In 1407 maakte Berent van Yrte samen met drie bedienden daarvoor een reis naar Lübeck. Deze reis nam maar liefst zeven weken en zes dagen in beslag. Maak zijn reis en de vele andere verhalen zoals die van pottenbakker Pottman, Hanzekoopman Sobbe, Schilder van den Mynnesten en Ridder Zweder in ANNO mee.

Hanze Escape

Doe je liever iets actiefs? Speel dan de Hanze Escape Game door de binnenstad van Zwolle en kruip in de huid van onderzoekers. Een unieke beleving ontwikkeld in samenwerking met The Great Escape Zwolle. Het verhaal gaat dat Het Hanzeverbond is verdwenen uit Stadsmuseum ANNO! Betekent dit het einde van de Hanze voor onze stad? Over en uit met de Hanze status? Jij kunt het verschil maken! Vind jij het verbond?

Voor wie?

Iedereen die meer wil weten over ons rijke verleden en die Hanzeverhalen wil horen.

Kosten?
Deze expositie kost €7,50 (inclusief Drostenhuistoegang)

Wanneer?
Tijdens reguliere openingstijden te bekijken, boeken van tevoren is niet nodig.

The event is finished.

Back to top button