Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Verkeersdrukte op wegen door start meivakantie; A50, A28, A12 …

Zwolle – Met de start van de meivakantie vanmiddag, voorspelt ANWB een extra drukke avondspits. De combinatie van regulier woon-werkverkeer en vakantiegangers die eropuit trekken, zal naar verwachting leiden tot aanzienlijke vertragingen, vooral op routes naar populaire recreatiegebieden in Nederland.

A50, A28, A12

De grootste knelpunten worden verwacht op de A2 en A27 van Utrecht naar het zuiden, en op de A12 van Arnhem richting de Duitse grens. Ook in Noord-Brabant en het midden van het land zal het verkeer naar verwachting stagneren. Ook op de A50 Apeldoorn – Eindhoven en de A1 en A28 richting de Veluwe moeten weggebruikers rekening houden met vertraging.

Daarnaast zullen wegwerkzaamheden het verkeer beïnvloeden; de A13 zal van 3 tot en met 5 mei gesloten zijn tussen Delft-Zuid en knooppunt Kleinpolderplein, wat voor extra drukte op de A4 zal zorgen. Ook in het buitenland, met name in Duitsland en Oostenrijk, zullen wegwerkzaamheden voor vertraging zorgen. In Frankrijk wordt op 12 mei, de zondag na Hemelvaart, grote drukte verwacht.

Koningsdag

Op Koningsdag, 27 april, lijken de snelwegen echter vrij van grote verkeersproblemen te blijven, hoewel lokale evenementen in steden als Amsterdam en Utrecht veel bezoekers zullen trekken. Weggebruikers wordt geadviseerd hun reis goed te plannen en rekening te houden met mogelijke vertragingen. Aldus de ANWB.

Gerelateerde artikelen

Back to top button