Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Een heroïsch onthaal voor 10 Mijl lopers Zwolle Zuid

Meegedaan? Kijk jezelf terug bij de doorkomst van de tunnel

Op de video: alle 5 en 10 mijl lopers van de 10 Mijl Zwolle Zuid 2024

Zwolle – Een heroïsch onthaal, met een ereboog en dito heroïsche muziek op de achtergrond. De 10 mijl lopers in de zwarte shirtjes kregen van hun vriendengroep een heldhaftig onthaal! Even eerder renden de 10 mijl lopers Zwolle weer binnen na een rondje Harculo. Na een bekertje water, dat er bij velen goed in ging, was dit toch wel een heel fijn moment. Want bij het ‘Welkom in Zwolle’ bordje ben je toch fijn op weg naar de finish en het mooie eremetaal.

Eerder op de middag startte de 10 Mijl van Zwolle Zuid. Lopers konden kiezen uit de 5 en de 10 mijl. Voor beide groepen gold dat ze eerst door de tunnel moesten aan het eind van de Deventerweg. De eerste beproeving op de route die velen met gemak aangingen. Lastiger werd het al bij de aanloop naar de IJsseldijk. Want ja, daar gaat het toch wel omhoog. Het leverde in ieder geval wel een mooie route op.

De temperatuur was niet helemaal ideaal, geen 13 à 14 graden maar toch wel tegen de 19 aan, na deze mooie lentedag. En dan stond daar ook nog eens een behoorlijke wind die over de dijk woei. Maar zo tegen zeven uur was iedereen weer binnen en zat de eerste loop van dit hardloopseizoen in Zwolle er weer op.

Gerelateerde artikelen

Back to top button