BasketbalSport

Landstede Basketbal verlengt contract Mike Schilder

Zwolle – Landstede Basketbal en Mike Schilder hebben overeenstemming bereikt over verlenging van het contract. De 24-jarige guard, die in 2016 Den Bosch verruilde voor Zwolle, begint daarmee na de zomer aan zijn derde seizoen in Zwolse dienst. “Ik heb hier de afgelopen twee jaar met heel veel plezier gespeeld en ben hier nog niet klaar”, stelt de geboren Brabander.

Mike Schilder kampte in zowel zijn eerste als zijn tweede jaar bij Landstede Basketbal een periode met blessureleed, maar is nu volledig hersteld en kijkt met veel vertrouwen uit naar de toekomst. “Die ellende is nu achter de rug, want ik voel me fit. En naast die twee blessureperiodes heb ik mij goed kunnen ontwikkelen bij Landstede Basketbal, dus ik verwacht dat wij komend seizoen weer met een representatief team mee kunnen gaan strijden om de prijzen”, aldus Schilder, die in deze periode regelmatig te vinden is in het Landstede Sportcentrum. “Samen met de andere Nederlanders trainen wij nog hard door en blijven wij investeren. Ik heb onwijs veel zin in het nieuwe seizoen en wil Landstede Basketbal hierbij nogmaals bedanken voor het vertrouwen in mij.”

Net als Mike Schilder is ook Adriaan van Bergen, manager Landstede Basketbal, content met de contractverlenging. “Mike is een speler met veel potentie en hij heeft zich de afgelopen twee jaar zowel op als buiten het veld goed ontwikkeld. Ik zie hem inmiddels als één van ons”, zegt Van Bergen, die momenteel druk is met het samenstellen van de selectie voor het seizoen 2018-2019. “Als je een lange weg te gaan hebt, dan kun je maar beter goed gezelschap hebben. We zijn een eind op weg en nu moet de laatste stap worden gezet. En ik denk dat Mike ons daar bij kan helpen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button