112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Fietsersbond ergert zich groen en geel aan laden en lossen op fietsstaat Willemsvaart

Zwolle – Met grote regelmaat staan er autotransporters geparkeerd op de fietsstraat Willemsvaart. Een grote, lastig te nemen barrière, voor al het fietsverkeer dat hier ’s ochtends langs moet. Donderdagochtend stonden zelfs twee vrachtwagens geparkeerd, tot grote ergernis van de Fietsersbond Zwolle.

De Willemsvaart is een fietsstraat waar’s ochtends massa’s fietsers langskomen naar de verschillende onderwijsinstellingen. Ter hoogte van de Peugeot garage is één officiële plek ingericht voor autotransporters om te laden- en lossen. De vrachtwagens parkeren hiervoor half op de stoep maar nemen ook nog eens een keer één derde van de fietsstraat in beslag.

Indikken

De fietsende schooljeugd komt vaak met drie, vier rijen dik, op de geparkeerde vrachtwagens af. Op het laatste moment moeten de massa’s fietsers door de trechter heen. Als er dan ook nog fietsers of auto’s van de andere kant komen, wordt het heel erg smal en moeten de fietsers noodgedwongen ‘indikken’ De autotransporters ontnemen ook het zicht op de andere kant van de weg.

Het probleem met het laden en lossen aan de Willemsvaart is al diverse malen aangekaart bij de gemeente. In november 2017 is er zelfs een motie ingediend door een meerderheid van de gemeenteraad met betrekking tot de veiligheid van fietsstraten. Hierin stond vermeld dat alle ongewenste situaties op fietsstraten moeten worden geïnventariseerd inclusief de mogelijke oplossingen. Deze inventarisatie moet voor de zomer van 2018 zijn afgerond.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button