BasketbalSport

Landstede Basketbal strikt Kaza Kajami-Keane

Zwolle – Landstede Basketbal heeft zich versterkt met de Canadees international Kaza Kajami-Keane. De 24-jarige pointguard is afkomstig van Carleton Univesity, waar eerder ook voormalig Landstede-speler Tyson Hinz voor uitkwam. Het afgelopen jaar speelde de 1.85 meter lange Kajami-Keane voor Toronto 905 in de G-League, de development competitie van de NBA.

“Bij onze zoektocht naar een pointguard zijn wij niet over één nacht ijs gegaan”, vertelt Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen. “In Kaza zien wij terug wat wij denken voor komend seizoen nodig te hebben. Een prima verdediger, een uitstekende passer en een makkelijk scorende speler. Bovendien beschikt hij als guard van het nationale team van Canada over internationale ervaring.” Kaza Kajami-Keane was in het shirt van Carleton University, dat in het afgelopen decennium talloze kampioenschappen vierde, per wedstrijd goed voor gemiddeld 15,7 punten, 4,5 rebounds en 5,7 assists. In het afgelopen seizoen speelde hij voor Toronto 905 en kwam hij tot 6,3 punten en 4,2 assists in gemiddeld 18,5 minuten per duel.

“Er was veel belangstelling voor Kaza”, weet Van Bergen, die niet onder stoelen of banken steekt dat de voormalig Landstede-spelers Grant Gibbs en Tyson Hinz een belangrijke rol hebben gespeeld bij het aantrekken van de 24-jarige Kaza Kajami-Keane. “Grant heeft ons van de nodige informatie voorzien, want hij fungeert tegenwoordig als assistent-coach van Oklahoma City Blue. Die ploeg komt uit in de G-League van de NBA. En Canadees Tyson kent zijn landgenoot goed. Hij heeft Kaza gesproken en hem verteld dat Zwolle een prima omgeving is om in Europa te starten”, aldus de tevreden manager van Landstede Basketbal.

Gerelateerde artikelen

Back to top button