Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Video – Geen Burgemeester maar Bruismeester tijdens de Bruisweken

Zwolle – Tijdens de Bruisweken 2018, de introductieperiode voor eerstejaars MBO- en HBO- studenten zal burgemeester Henk Jan Meijer een extra functie bekleden, namelijk die van Bruismeester van Zwolle. Niet zomaar een symbolische titel, als Bruismeester zal de Zwolse burgemeester samen met loco Bruismeester Renee de Heer toezicht houden op het reilen en zeilen van de Bruiscamping en de verschillende activiteiten in de Zwolse binnenstad. Daarnaast zullen beide heren zich inzetten om alle nieuwe studenten zo goed mogelijk wegwijs te maken in Zwolle.

De afgelopen jaren was de gemeente vaker betrokken bij ludieke acties van Buro Ruis en Het Vliegende Paard. Zo werd er begin dit jaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen de eerste landelijke stem in Het Vliegende Paard uitgebracht door burgmeester Henk Jan Meijer en verzorgde het voltallige B&W vorig jaar nog een heuse barovername in het studentencafé aan de Voorstraat.

Wethouder Renee de Heer zal de functie van loco-Bruismeester op zich nemen en samen met vaste presentator Boudewijn Koops fungeren als spreekstalmeester tijdens het Bruisconcert op het Grote Kerkplein. Op dinsdagavond 28 augustus zal dit minifestival gratis toegankelijk zijn waarbij zangeres Maan, zanger Wulf en rapper Joost zullen optreden. Onlangs werd het kantoor van de Zwolse burgemeester en wethouder al verhuisd naar studentencafé Het Vliegende Paard, dat tijdens de Bruisweken wordt omgedoopt tot het Bruishuis .

Bruisweken 2018

De Bruisweken zijn de algemene introductieweken voor studerend Zwolle waarbij nieuwe studenten kennismaken met alles wat Zwolle als studentenstad te bieden heeft. Tijdens de Bruisweken staat Zwolle drie weken lang in het teken van introductieactiviteiten. Daarnaast wordt op sportpark de Marslanden de grootste studenten camping van Nederland opgezet waar van 27 tm 29 augustus ruim 3000 studenten zullen overnachten en van waaruit ze de stad zullen verkennen en kennismaken met hun opleiding.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button