Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ook blauwalg in water Park De Wezenlanden

Foto's ©Peter Denekamp

Zwolle – Er zit blauwalg in het water van Park De Wezenlanden. Dit bevestigt het waterschap WDODelta nadat zij onderzoek heeft verricht aan de hand van meerdere meldingen. Wanneer mensen of dieren in contact komen met blauwalg, kan het leiden tot gezondheidsklachten.

Romano Meijer, uitbater van Parkpaviljoen De Wezenlanden, gaat het park na aan het hart.
“Ik kom zelf van Assendorp. Het park en de waterkwaliteit gaan mij daarom extra aan het hart. Ik ben bezig met de gemeente en het waterschap om te bekijken hoe we gezamenlijk de waterkwaliteit hier kunnen verbeteren.

Het probleem is dat er geen stroming in zit. Het stilstaande water is dit jaar vermoedelijk de oorzaak van blauwalg. Vorig jaar begon het water in de zomer te stinken, daar hebben we nu gelukkig nog geen last van. Enkele jaren geleden zijn er ook veel vissen gestorven terwijl er momenteel veel jonge vis te zien is aan de waterkant.”

Romano vertelt dat ze gasten en recreanten op de hoogte stellen: “Het is lastig, we hebben een mooi strandje. De kinderen van klanten spelen graag aan of op het water. We moeten ze nu waarschuwen om niet in de buurt van het water te komen”.

“Een betere waterkwaliteit is goed voor iedereen. Uiteraard is het goed voor ons paviljoen maar een fraai stukje natuur midden in de stad is ook goed voor Assendorp en Zwolle”.

Eerder werd al blauwalg geconstateerd in de stadsgracht van Zwolle, de Wavin vijver in Holtenbroek en vandaag nog in een vijver aan het Klompé/van Schaikpad in Zwolle-Zuid.

In de Agnietenplas wordt geadviseerd om niet te zwemmen in verband met zwemmersjeuk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button