SportVoetbal

Berkum ontvangt thuis sterk DFS

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen DFS Opheusden, een grote onbekende voor de Zwollenaren. De thuisclub is gewaarschuwd doordat de tegenstander sterk speelde in de voorbereiding en vorige week goed startte in de Hoofdklasse B.

“DFS heeft zich na het vorige seizoen flink versterkt. Het is een ploeg met ervaring die sterk is gestart. Ze hebben vorige week met 10 man toch redelijk eenvoudig gewonnen, dus we krijgen een lastige tegenstander,” verwacht Berkum-middenvelder Björn Bakker.

Goede voorbereiding

DFS, dat wordt getraind door ex-profvoetballer Scott Calderwood, kwam vorig seizoen nog uit in de Hoofdklasse A en eindigde daar in de middenmoot op een negende plaats. In de zomerstop nam de club afscheid van vijf spelers maar daar kwamen liefst acht nieuwkomers voor in de plaats. De Betuwenaren draaiden een goede voorbereiding, waarin vaak met forse cijfers werd gewonnen en enkel de profs van NEC en Umm Salal uit Quatar te sterk bleken. Tussendoor verloor DFS in de strijd om de KNVB-beker met 1-2 van derde-divisionist ONS Sneek, dat er volgens DFS ‘als een dief in de nacht’ met de winst vandoor ging. De thuisclub voelde zich bekocht, onder meer omdat er volgens hen een zuivere DFS-goal werd afgekeurd.

Afgelopen week won DFS in de openingswedstrijd met 2-0 van SDC Putten, waarbij twee rode en vijf gele kaarten werden uitgedeeld. DFS kwam al na twee minuten op voorsprong door een kopbal van aanvoerder Rick van Walsem, maar raakte diezelfde speler nog voor rust kwijt toen hij een verdedigende actie met rood moest bekopen. Ook met 10 man hield een compact spelend DFS echter goed stand en na rust kreeg SDC nauwelijks kansen. Toen 10 minuten voor tijd ook de Puttenaren met een man minder verder moesten werd het pleit beslecht. Na een assist van invaller Luciën Dors knalde Arjan Goorman zijn club naar een zwaar bevochten 2-0 winst.

Eerste punt

Berkum maakte vorige week, na drie seizoenen in de eerste klasse, haar rentree in de Hoofdklasse met een doelpuntloze remise bij AZSV in Aalten. Beide partijen waren content met een punt, ook al omdat het aantal kansen beperkt bleef. Pluspunt voor Berkum was dat de defensie nu goed overeind bleef, nadat de Zwollenaren in hun wisselvallige oefencampagne een aantal keren met flinke cijfers werden verslagen. De nieuwelingen in de ploeg kwamen goed voor de dag en inmiddels is een aantal geblesseerde of geschorste spelers weer inzetbaar, zodat er meer te kiezen valt voor trainer Arno Hoekstra. De coach is zelf ook weer op het veld aanwezig, nadat hij tijdens zijn vakantie werd uitgeschakeld door een ongeval.

De wedstrijd Berkum-DFS Opheusden wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Martijn Vos uit Warnsveld, die op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button