Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

FundatieFusions presenteert Marte Röling-Droomwerk op Cibap

Donderdagmiddag werd de eerste FUNDATIEfusions tentoonstelling geopend bij het Cibap. De tentoonstelling, met werk van Marte Röling, is onderdeel van een hele reeks mini-exposities van de Fundatie die getoond worden bij de creatieve vakschool in Zwolle. Ralph Keuning, directeur Museum de Fundatie, opende samen met Coby Zandbergen van het Cibap de serie ‘Droomwerk’.

Van links naar rechts: Marte Röling, Coby Zandbergen (op voorgrond), Ralph Keuning

Droomsculpturen

In deze serie heeft Marte Röling foto’s beschilderd met ‘droomsculpturen’. Op foto’s van locaties van over de hele wereld schilderde ze beelden die daar in werkelijkheid niet zijn. Het uitvoeren van het kunstwerk op die plek is vaak niet eens uitvoerbaar. Toch prikkelt het de fantasie. Tot op welke hoogte is de wereld maakbaar?

Droombaan

Voor Marte Röling zijn dromen een voorwaarde om kunst te maken. Maar nog belangrijker is discipline. Kunstenaar-zijn is hard werken. Het is geen moeten, het is willen. Heel graag zelfs. Deze tentoonstelling verwijst daarom niet alleen naar haar droombeelden, maar ook naar het vak van kunstenaar in het algemeen. Marte Röling was al op jonge leeftijd heel succesvol als kunstenaar. Ze ziet haar werk nog steeds als ‘droomwerk’, het mooiste beroep dat er bestaat.

FUNDATIEfusions serie ‘Droomwerk’ van Marte Röling, in de Ontwerpfabriek van het Cibap.

Lessen omgevingsbewustzijn

Aan deze presentatie is binnen het onderwijs een opdracht gekoppeld. Studenten gaan in de lessen omgevingsbewustzijn aan de slag met het gegeven ‘droomwerk’ en worden uitgenodigd hun eigen varianten ervan te maken. In de komende lesperiode komt Marte Röling ter inspiratie vertellen over haar werkwijze.

FundatieFusions

Museum de Fundatie organiseert de compacte tentoonstellingen van hoog niveau onder de noemer FUNDATIEfusions.

Gerelateerde artikelen

Back to top button