Nieuws uit ZwolleOnderwijsSportVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – Koningsspelen Parkschool: ‘buitenspelen vinden we heel belangrijk’

Zwolle – De Parkschool in Zwolle vierde de opening van de Koningsspelen vrijdagochtend met een swingende start: de kinderen dansten op het nieuwe Koningsspelen lied ‘Daba Die Daba Daa’ van Kinderen voor Kinderen. Na deze muzikale aftrap, vulde het schoolplein zich met vrolijke activiteiten en spelletjes.

De Parkschool vindt juist het buitenspelen erg belangrijk. “Onder andere voor het sociale contact”, legt juf Maaike uit, “Maar ook dat ze zich lichamelijk ontwikkelen en lekker bezig zijn. En het is natuurlijk ook een lekkere onderbreking voor al het zitten in de klas”.

Het thema van de Koningsspelen 2024 is dan ook dat alle kinderen op ontdekking gaan: ‘Probeer uit wat je nog niet kent aan sporten, eten, drinken & ontdek wat het beste bij jou past’. Zo werden er vandaag bij de verschillende Koningsspelen in Zwolle allerlei sporten uitgeprobeerd, om zo te ontdekken aan welke sport je plezier kan beleven.

Leuke sporten

Ook was er bij sommige scholen aandacht voor het gezonde ontbijt. Vooraf kon er al inspiratie worden opgedaan tijdens de Koningsspelen Ontbijtlessen. In samenwerking met de Universiteit Wageningen waren er inspiratietips en ontbijtpretboekjes ontwikkeld om kinderen te stimuleren bezig te zijn met een gezond ontbijt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button