SportVoetbal

WVF neemt afscheid van de eerste klas

Zwolle – Vanmiddag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Naast het feit dat er in feite geen belangen meer op het spel stond voor de ploegen, stond deze in het teken van het afscheid van een groot aantal spelers. De heer Assink had vanmiddag de regie en naar later bleek had de ervaren leidsman geen kaarten nodig bij zijn leiding.

Beide ploegen probeerden er voor de toeschouwers nog een aardig schouwspel van te maken. WVF startte sterk aanvallend en Richard Bouwmeester leek al in eerste minuut te scoren maar zijn schuiver ging via de keeper naast het doel. De grensrechter van de gasten trachtte zijn steentje bij te dragen door in die fase veelvuldig te vlaggen. Keeper Sickman moest meerdere keren handelend optreden en redde zijn ploeg voor een achterstand. Ook Mike te Wiele bleek daartoe in staat door van dichtbij een harde inzet te keren. Een snelle uitval via Ricardo Kuyer en Martijn Ruijsch werd door de laatste helaas over het doel gemikt.

Dezelfde Martijn was enkele malen gevaarlijk met zijn loopacties, vooralsnog zonder rendement. Waar WVF veel druk zette om nog voor rust te scoren en de bezoekers met kunst en vliegwerk tegen wisten te houden, gaven de gasten wel hun visitekaartje af voor effectiviteit. Jos Hutten scoorde met een gerichte lage schuiver in de hoek 0-1. Via een prachtig hakballetje van Ricardo leek WVF gelijk te maken maar helaas belandde de bal slechts op de binnenkant paal.

Toch was het Martijn Ruijsch die op slag van rust na goed doorzetten zijn tegenstander wist af te schudden en de keeper vervolgens met een lob verschalkte: 1-1 en tevens de ruststand.
Scheidend trainer Smit bracht na de rust Kristian Bril voor Ricardo Kuyer. De Boys verving Dogger voor de Jong.

WVF begon opnieuw voortvarend te combineren. Toch waren de bezoekers vrij snel opnieuw succesvol na een uitbraak over rechts en de afronding van opnieuw Hutten. Er kwamen daarna zeker kansen onder andere voor Rob Meijerink uit een prachtige pass van Dion Reijnen. Ook Richard Bouwmeester kon zijn specialiteit, indraaiende vrije trappen, nog enkele keren tonen. Een belandde op de dwarsligger van het doel. De wedstrijd leek beslist toen invaller Smedema profiteerd van een misverstand in de achterhoede en de 1-3 liet aantekenen.

WVF berustte echter niet en bleef de aanval zoeken. Niek Mulder kopte de schitterend aangesneden corner van Richard bouwmeester in het doel 2-3 met nog 10 minuten op de klok. Er volgde een publiekswissel voor de afscheid nemende Richard Bouwmeester. Maurice Wienen kwam voor hem in het veld. WVF hield druk en werd beloond vanmiddag! In de 89e minuut was het opnieuw Martijn Ruijsch die bijna identiek aan zijn eerste goal ook de gelijkmaker liet aantekenen 3-3. Dit was een verdiend slot van een nog aardige wedstrijd in de eerste klasse.

Aansluitend het afscheid door Anton Westenberg van de 10 vertrekkende of lager gaan voetballende spelers. Uiteraard werden ook de scheidende trainersFreddy Smit en Roy Duesink door hem in de bloemen gezet. Voor iedereen daarbij een passend dankwoordje.
Als Men of the Match werden de scheidende omroepers Jan Koopman en Roel Steenbeek benoemd.

Speciaal toch om hier te noemen is Richard Bouwmeester: WVF-er in hart en nieren met 11 seizoenen in het eerste elftal, circa 250 wedstrijden en 42 competitie doelpunten. Veel WVFers zullen hem met zijn fraaie techniek gaan missen! Op een lager niveau binnen de club blijft hij echter wel actief binnen WVF.

Karakteristieken:
Scheidsrechter: F. Assink
Toeschouwers : 125
score: 37e Hutten 0-1, 44 Ruijsch 1-1, 56e Hutten 1-2, 70e Smedema 1-3, 79e Mulder 2-3, 89e Ruijsch 3-3

Opstellingen:
WVF: te Wiele, Bolt, Nieuwenhuis, Reijnen, Gnanapragassam (72e Mulder), Betaze, Meijerink, Luhukay, Bouwmeester (82. Wienen), Ruijsch, Kuyer (46. Bril).

Vroomshoopse Boys: Sickman, van Veen, Vliek (77e Schrijver), Kivitis, Heideman, Scholten, Kunst (65e Smedema), Hutten, Veld Brinkman, Dogger (46 de Jong)

Gerelateerde artikelen

Back to top button