SportVoetbal

Beslissingsduel voor Berkum na winst bij WHC

Zwolle – Berkum heeft met een 0-1 winst bij WHC de kansen op de titel in de 1e Klasse D op verrassende wijze levend gehouden en zo voor een curieuze ontknoping gezorgd. Omdat de koplopers Go-Ahead Kampen en Nunspeet onderuit gingen volgt nu op woensdag in Apeldoorn een beslissingswedstrijd tegen SDV Barneveld, dat samen met Berkum het seizoen op een gedeelde eerste plaats afsloot.

We hebben nog niets gewonnen, maar hier had ik van tevoren wél voor getekend,” vond Berkum-trainer Willem Brouwer. “Een heel aparte ontknoping maar woensdag staan nu de twee beste ploegen van de 1e Klasse D tegenover elkaar voor de titel.” WHC ontsnapte met deze uitslag, op grond van het doelsaldo, aan de nacompetitie en coach André Blom was dan ook opgelucht. “P/D-wedstrijden zouden een ramp zijn geweest. We moeten onze keeper bedanken, voor rust had het al 1-4 kunnen zijn en ook daarna hadden er maar zo één of twee goals voor Berkum bij kunnen komen.”

Berkum dominant

Vanaf de aftrap maakte Berkum het spel en de bezoekers waren al in de eerste minuten dicht bij de openingstreffer. Kansrijk ogende schoten van Ruud Wellenberg werden echter van richting veranderd of onschadelijk gemaakt door WHC-keeper Jasper Kuiper. Na een minuut of 20 kwam Berkum-spits Youp Kok, na een strakke voorzet van Chris van der Meulen, nét tekort om de bal binnen te werken maar even later namen de Zwollenaren afstand. Spits Johnsen Bacuna was in het centrum zijn tegenstanders véél te snel af en hoewel keeper Kuiper zijn inzet eerst nog tegenhield was de rebound een prooi voor Kok, die uit een lastige hoek de 0-1 binnen schoot.

Berkum bleef kansen creëren maar verzuimde verder uit te lopen. Chris van der Meulen kwam in de extra tijd van de eerste helft alleen voor het WHC-doel maar produceerde op het beslissende moment niet meer dan een rollertje, waar keeper Kuiper nog een hand tegen kreeg. Even daarvoor kwam de enige echte WHC-kans op naam van Jonathan van Marle, die na een corner zijn kopbal op de lat van het Berkum-doel zag belanden.

Eénrichtingsverkeer

Na de hervatting was het opnieuw éénrichtingsverkeer richting het doel van de thuisclub, maar de Zwollenaren misten de scherpte om de marge te vergroten. Bovendien stak doelman Kuiper in prima vorm, waarmee hij zijn ploeg in de wedstrijd én buiten de gevreesde nacompetitie hield. Zijn Zwolse collega Dominic van Hoof hoefde slechts een enkele keer in actie te komen, zoals toen Özhan Kardag na een verdedigende misser voor het Berkum-doel opdook. Van Hoof gooide zich er echter voor en haalde het gevaar er vakkundig uit. In het laatste kwartier kwam WHC nauwelijks meer van eigen helft en liet Berkum de winst niet meer uit handen glippen, in de wetenschap dat een beslissingswedstrijd om de titel lonkte.

Omdat Go-Ahead Kampen en Nunspeet, tot deze laatste wedstrijddag koplopers in 1D, verrassend afdropen eindigden Berkum en SDV Barneveld dus bovenaan. Woensdag volgt op het veld van CSV Apeldoorn een beslissingswedstrijd om het kampioenschap, een bizar scenario waar vooraf weinigen rekening mee hadden gehouden.

WHC-Berkum, 14 mei 2016

Eindstand: 0-1 (0-1)

Scheidsrechter: Pieter van der Pol
Doelpunten: 27. Youp Kok (0-1)
Gele/rode kaarten: geen

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dirk Muis, Jasper van der Stouw, Razi Kanseyo, Jason Huisman, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, William Potkamp, Youp Kok (88. Frank Hoolsema)

Opstelling WHC: Jasper Kuiper, Robbert van Schie, Özhan Kardag, Jonathan van Marle, Yoshua van Marle, Peter Drolenga (90. Damian van de Rozenberg), Patrick Fijn, Kyle Olaria (90. Dirjen van Eikenhorst), Mitchel Dijkhof (Emiel Post), Marc van der Vegte, Berry Heyman

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button