SportVoetbal

Voetbal | Voorbeschouwing Wilsum – Zwolsche Boys

Zwolle – In speelronde zeven stonden Zwolsche Boys en Wilsum dit seizoen voor het eerst tegenover elkaar. De Boys stonden toen teleurstellend tiende, Wilsum één plek hoger. Inmiddels zijn we tien (en Wilsum elf) wedstrijden verder en is er weinig veranderd. De Boys staan nu achtste en de oranjehemden tiende. Beide teams spelen geen rol van betekenis dit seizoen.

Mede dankzij de 2-0 winst tegen Wilsum steeg Zwolsche Boys gedurende het seizoen tot een vijfde plaats, maar inmiddels is het team van trainer Hans Tuin opgeslokt in de middenmoot. In de laatste zes duels werd geen wedstrijd gewonnen, waarbij het 1-2 verlies tegen Wijthmen van afgelopen zaterdag als absoluut dieptepunt kan worden beschouwd.

Tegenstander Wilsum heeft ook niet haar beste serie achter de rug. De ploeg verloor van Reaal Dronten, Batavia’90 en Swift’64, wat (vooral bij de laatste twee) overigens geen schande is. Tegen Swift kwamen de oranjehemden zelfs nog op voorsprong, maar uiteindelijk wist de koploper toch drie keer door de verdedigende muur te breken. Topscoorder van het team van trainer Maikel Hondebrink is de 19-jarige Jurre Heldoorn met zes treffers.

Voor beide teams is het tijd voor een goed resultaat. De Boys kunnen in die strijd weer beschikken over aanvoerder Roy Supèr. Lennart Prins is daarentegen geschorst door zijn gele kaart van afgelopen zaterdag.

De aftrap is zaterdag om 14:30 in Wilsum.

Bron: ZwolscheBoys.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button