SportVoetbal

Voetbal | Berkum naar achtervolger DETO

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij DETO Twenterand dat vijfde staat op de ranglijst van de 1e Klasse D, slechts één plaats onder de Zwollenaren. DETO is de laatste tijd prima op dreef en won bovendien eerder in Zwolle met ruime cijfers van Berkum.

“Het wordt een pittig potje maar we zullen moeten winnen, meer keuze hebben we niet. We hebben heel wat recht te zetten, zowel wat betreft onze thuiswedstrijd tegen DETO als ons verlies tegen Nunspeet van vorige week,” aldus Berkum-trainer Willem Brouwer. “Afgelopen zaterdag kregen we de goals véél te makkelijk tegen, dat mag ons niet nog een keer gebeuren.”

Sterke inhaalrace

DETO is, na een matige start, de laatste tijd bezig aan een sterke inhaalrace, waarbij de ploeg van trainer Marcel van der Steege na de winterstop ongeslagen is. Vorige week wonnen de Tukkers in Zwolle afgetekend van WVF. Nadat de thuisclub een riante kans had laten liggen kwam DETO al snel via Lesley Nahrwold op 0-1 en na rust bouwde Jochem Oude Booijink de voorsprong met een loepzuivere hattrick uit tot 0-4. Door die winst kregen de Twentenaren weer zicht op de bovenste plaatsen, terwijl de titel in de derde periode ongetwijfeld ook nog op het verlanglijstje zal staan.

Dat DETO geen moeite heeft met scoren tegen Zwolse ploegen bewezen de Tukkers al overtuigend in oktober, toen Berkum in eigen huis met liefst 1-5 werd vernederd. Vooral in de slotfase ging het toen helemaal mis bij de thuisclub, die in de laatste 10 minuten drie tegengoals moest incasseren.

Defensieve missers

Na die zeperd bleef Berkum ruim vier maanden ongeslagen maar aan die fraaie serie, die de tweede periodetitel opleverde, kwam vorige week een vervelend en eigenlijk onnodig einde. In Zwolle ging Nunspeet toen door een 3-5 zege aan de haal met de punten, die door defensieve missers bij de thuisclub wel héél makkelijk weg werden gegeven. Daardoor zakte Berkum een plaats op de ranglijst in 1D, maar omdat ook de top-twee verloor is de achterstand op de kopposities nog niet uitzichtloos. “Door dat verlies tegen Nunspeet staan we wél weer met beide benen op de grond. We zijn nu extra getergd om zaterdag gas te geven,” verzekert Berkum-verdediger Dirk Muis.

“Vorige week verloren we door een opeenstapeling van persoonlijke fouten. Dat kunnen we ons niet nóg eens permitteren, want dat wordt onmiddellijk afgestraft door DETO,” beseft ook de aanvoerder van de Zwolse ploeg.

De wedstrijd DETO Twenterand-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Pieter van der Pol, die op Sportpark Het Midden aan de Schout Doddestraat in Vriezenveen om 15.00 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button