PolitiekPolitiek & OpinieVideo NieuwsVoorpagina

TV-debat op RTV Focus vanaf 20.30 uur donderdag 4 maart 2021: Zwolse kandidaten Tweede Kamer in debat

Zwolle – Donderdagavond 4 maart kunt u vanaf 20.30 uur op RTV Focus kijken naar een debat tussen een aantal Zwolse en regionale kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen. Deelnemers zijn Gerdien Rots (ChristenUnie), Romano Boshove (GroenLinks), Thom van Campen (VVD), Jan Nabers (CDA), Patty Wolthof (PvdA), Sonja Paauw (D66) en Nicole Temmink (SP). Op Patty Wolthof na, die kandidaat Eefke Meijerink vervangt, doen zij allemaal een gooi naar een zetel in de kamer. Thom van Campen en Nicole Temmink hebben daarbij gezien hun plek op de lijst de meeste kans op succes.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Tijdens het debat gaan de deelnemers in gesprek over verschillende onderwerpen, zoals het demonstratierecht, bezuinigen of niet, is er wel of niet een kloof tussen burgers en politici, de religie in de wetgeving, woningbouw en de decentralisaties in het sociaal domein. Uiteraard komt ook het nut van Zwollenaren in de Tweede Kamer aan bod. De kandidaten stellen zich daarnaast nog aan u voor. De presentatie is in handen van Hanneke Poelmans en Martin van der Hooft.

Het debat, dat van te voren is opgenomen, duurt ongeveer anderhalf uur. Na donderdagavond wordt het debat nog enkele keren herhaald op verschillende tijdstippen. Die momenten worden op onze kabelkrant aangegeven.

Het tv-kanaal van RTV Focus is te bekijken via Ziggo kanaal 44, KPN kanaal 1396 en T-Mobile kanaal 783.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Gerelateerde artikelen

Back to top button