Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Dierenvoedselbank steun in de rug voor ‘minima’ huisdiereigenaren

Zwolle – In Zwolle is er niet alleen een voedselbank voor mensen, maar ook voor dieren. De organisatie bestaat inmiddels zo’n kleine vier jaar.  “Niet alleen voor het voeden van de dieren is de dierenvoedselbank van belang, maar ook voor het psychische effect op de baasjes en de overvolle dierenasielen”, aldus Miriam van Oosten oprichter van Dierenvoedselbank Zwolle.

Dierenvoedselbank Zwolle

De dierenvoedselbank is opgericht voor minima huishoudens die in het bezit zijn van een huisdier, maar daar niet de financiële middelen voor hebben. ”Nadat wij jaren geleden zelf financiële problemen hadden en daardoor onze honden moeilijk konden voeden, kwamen wij erachter dat Zwolle nog niet een voedselbank voor dieren had”. Mensen kunnen zich rechtstreeks aanmelden bij de Dierenvoedselbank, maar het merendeel komt via allerlei hulporganisaties in de stad binnen.

Bakfiets

Sinds december krijgt de voedselbank steun van de Stichting ‘Dierenlot’. ”We hebben bij Dierenlot een aanvraag gedaan voor een bakfiets, omdat wij geen rijbewijs hebben, en daardoor alles met de fiets moesten doen’. Met behulp van de bakfiets vervoeren we het voedsel door heel Zwolle”.

”Ooit is mijn uiterste doel dat wij niet meer nodig zijn. Wij willen de mensen een steuntje in de rug geven, zodat zij hun huisdier kunnen houden.

Dierenvoedselbank Zwolle website
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Gerelateerde artikelen

Back to top button