SportVoetbal

PEC Zwolle doet goede zaken tegen N.E.C. Nijmegen

Zwolle – PEC Zwolle heeft woensdagavond met 2-0 gewonnen van N.E.C. Nijmegen en blijft daardoor vol in de strijd voor de play-offs om Europees voetbal. In een sfeervol IJsseldelta stadion werden de doelpunten in de eerste helft gescoord door vleugelaanvallers Sheraldo Becker (1-0) en Queensy Menig (2-0), die als ‘Man of the Match’ het veld afstapte. “Dit waren echt dezelfde spelers die in Alkmaar speelden zaterdag“, sprak Ron Jans na afloop. De trainer had genoten van met name de eerste helft en matchwinner Menig. “Eén actie van Menig was zó mooi. Een aanname a la Bergkamp. Die actie moet je gewoon in het Rijksmuseum hangen“, glimlachte Jans.

Thuiswedstrijden van PEC Zwolle zijn dit seizoen niet vergelijkbaar met de wedstrijden buiten het IJsseldelta stadion. Datzelfde geldt voor tegenstander N.E.C. Nijmegen, dat buiten de eigen Goffert maar moeizaam punten weet te sprokkelen. Met flitsend combinatiespel lieten de Blauwvingers direct zien hoe zij de nare smaak van zaterdag wilden wegspoelen. De eerste kans had zomaar een treffer kunnen opleveren, ware het niet dat Ouasim Bouy de bal uit een voorzet van Bram van Polen tot over het doel verlengde. Queensy Menig noteerde de volgende kans, nadat de behendige vleugelspeler de defensie van de Nijmegenaren uiteen reeg. Het was echter rechtsbuiten Sheraldo Becker die voor het eerst sinds ADO Den Haag-thuis (september) het net weer liet bollen. Met een fantastische uithaal krulde Becker de bal in de verre hoek achter de kansloze keeper Brad Jones.

Ouasim Bouy leek na twintig minuten voor de 2-0 te zorgen, maar diens inzet ging via een Nijmeegs been naast. Menig verdubbelde de score zeven minuten later wél. Andermaal bleek de Amsterdammer de baas over de achterhoede van de bezoekers. Een knappe individuele actie mondde uit in de op dat moment meer dan verdiende 2-0. Alleen Christian Santos kon namens N.E.C. Nijmegen een kans noteren. Kevin Begois, die de geschorste Mickey van der Hart verving, werkte een kopbal van de Venezolaan uit de hoek.

Ernest Faber, de trainer van N.E.C. Nijmegen die voor rust al twee keer wisselde, zag dat zijn ploeg er ook in de tweede helft niet aan te pas kwam. PEC Zwolle speelde een tandje lager maar behield de controle over de wedstrijd. Op een kopbal van Bouy (paal) en twee schoten van N.E.C.-invaller Jay-Ray Grot (reddingen Begois) na, gebeurde er na rust praktisch niets. Zo trokken de Blauwvingers de driepunter over de streep en blijft het team van Jans meedoen voor de play-offs om Europees voetbal. Zondagmiddag 1 mei om 14:30 uur vindt de laatste uitwedstrijd van het seizoen plaats. Op Woudestein is het Rotterdamse Excelsior dan de tegenstander. In deze 33ste speelronde beginnen alle negen duels in de Eredivisie gelijktijdig.

PEC Zwolle – N.E.C. Nijmegen 2-0 (2-0). 

Toeschouwers:  12.352
Scheidsrechter:  Van de Graaf
Gele kaarten:   Santos, Kane (N.E.C. Nijmegen)

Opstellingen: 
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Marcellis, Lam (80. Hebling), Van Hintum, Dekker, Bouy, El Hasnaoui (71. Marinus), Menig, Becker (71. Ehizibue), Veldwijk.

N.E.C. Nijmegen: Jones, Kane, Dumic, Golla, Woudenberg, Appiah (69. Grot), Breinburg, Foor, Bikel (37. Roman), Santos, Limbombe (37. Limbombe).

Scoreverloop: 
17. Becker 1-0
27. Menig 2-0

Bron: PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button