SportVoetbalVV Berkum

Oefenwinst Berkum bij ASV Dronten

Zwolle – Berkum heeft de oefenwedstrijd tegen hoofdklasser ASV Dronten met 2-4 gewonnen. In een gelijkopgaande eerste helft kwam Berkum in de 28e minuut op voorsprong door Chris van der Meulen die door Youp Kok op maat werd bediend.

Direct na de thee vergrootte Berkum binnen vijf minuten de marge door doelpunten van Frank Hoolsema en Youp Kok. Berkum liet daarna een aantal mogelijkheden liggen om de score verder op te voeren.

Door een van richting veranderd afstandsschot van Denzel Budde kwam ASVD in de 68e minuut terug in de wedstrijd (1-3).

Berkum kreeg daarna binnen twee minuten twee dotten van kansen, om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Bij twee snel uitgevoerde counters mikte eerst Chris van der Meulen op de rechterpaal en even later kaatste een hard schot van Ricardo Kuijer via de onderkant van de lat terug in het veld.

Toen Henri Huisman in de 81e minuut knap wegdraaide van zijn directe tegenstander en de 2-3 op het scorebord bracht, leek het nog even spannend te worden. ASV Dronten kreeg nog enkele kansjes, maar de Berkum-defensie bleef vrij eenvoudig overeind. In blessuretijd bepaalde Mehran Pour Asli met een mooi omhaal de 2-4 eindstand.

Volgende week staat in de competitie de kraker Berkum – WHC op het programma. De Wezepers wonnen hun inhaalwedstrijd bij Hulzense Boys met 0-1 en ziijn daardoor met 1 punt voorsprong op Berkum de nieuwe koploper in de 1e klasse D.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button