Natuur & Duurzaam

Binnenkijken bij een aardgasvrije woning

Zwolle – Huiseigenaar Marcel Rooij stelt zaterdag 29 februari zijn aardgasvrije woning in Zwolle open voor het publiek. Tijdens de rondleiding zal hij vertellen over de duurzame aanpassingen in zijn woning en hoe hij de overgang naar aardgasvrij wonen heeft ervaren.

Sinds 2014 woont Marcel met zijn gezin in een twee-onder-één-kapwoning in Zwolle en 3,5 jaar geleden haalde hij de woning van het gas af. De woning is aardgasvrij door onder meer een lucht-water warmtepomp, HR++-glas en kleinere maatregelen zoals radiatorfolie. Marcel helpt anderen graag op weg door zijn ervaring met duurzaam wonen te delen. Hij vertelt trots over zijn woning: “Het is erg comfortabel wonen. We hebben een hele constante temperatuur en lagere verbruikskosten.”

Nu het kabinet streeft naar een aardgasvrij Nederland in 2050 vragen veel mensen zich af: hoe moet dat dan? Marcel laat graag zien dat het kan. Wie zich wil oriënteren op duurzaam wonen en graag eens wil zien hoe iemand anders dat heeft aangepakt, is van harte welkom op 29 februari om 10:00 uur.

Aanmelden

Aanmelden kan via duurzamehuizenroute.nl/thematours. Er zijn twaalf plaatsen beschikbaar.

Meer thematours in de omgeving

De thematour is een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. Via dit platform delen meer dan 1.500 huiseigenaren hun ervaringen met geïnteresseerden, online en tijdens verschillende evenementen. De thematour ‘aardgasvrij wonen’ van 27 februari wordt georganiseerd in samenwerking met gemeente Zwolle. Een overzicht van alle thematours in Nederland is te vinden op duurzamehuizenroute.nl/thematours.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close