Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Verkeersoverlast op Marsweg en Ceintuurbaan door aanleg spoorviaduct

Zwolle – Het spoor tussen Zwolle en Herfte wordt verbreed. Van januari tot oktober 2020 werkt aannemer NoorderSpoort in opdracht van ProRail aan de bouw van een nieuw spoorviaduct over de Ceintuurbaan. Ook het fietsviaduct wordt vernieuwd. De werkzaamheden zorgen de komende maanden voor overlast op de Marsweg en de Ceintuurbaan.

Afsluiting Marsweg

Donderdag 5 maart vanaf 19.00 uur tot 8 maart 06.00 uur zijn de huidige verkeersmaatregelen op de Ceintuurbaan tijdelijk opgeheven en zijn er vier rijstroken beschikbaar. Vanaf vrijdag 6 maart 19.00 uur tot maandag 8 maart 06.00 uur is de Marsweg dan afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers. Dit omdat de aannemer dan de hulpconstructie voor de bouw van het spoorviaduct verwijdert.

Ceintuurbaan

Zondag 8 maart van 19.00 uur tot maandag 9 maart 06.00 uur worden dan de verkeersmaatregelen op de Ceintuurbaan weer teruggeplaatst maar dan op de andere rijbaan dan waar ze nu staan. Er is dan voor elke richting weer één rijstrook beschikbaar.

Verkeersregelaars Marsweg

In week 11 tot en met 13 (9 tot 27 maart) is er buiten de spits soms één rijstrook van de Marsweg afgesloten. Verkeersregelaars zijn dan aanwezig om het verkeer te regelen.

Wijziging rijstroken Ceintuurbaan

Op 16 april vanaf 19.00 uur tot uiterlijk 17 april 06.00 uur worden de verkeersmaatregelen op de Ceintuurbaan gewijzigd. Vanaf dan is er op beide rijbanen één rijstrook beschikbaar. Als alles volgens planning verloopt, worden deze maatregelen op 7 mei vanaf 19.00 uur tot de volgende ochtend 8 mei 06.00 uur verwijderd.

Eind mei of begin juni wordt dan de Ceintuurbaan nog één keer kortdurend afgesloten vanwege het plaatsen van de liggers van het spoordek en het naastgelegen fietspad.

Gerelateerde artikelen

Back to top button