Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Meer dan 5.000 tompoucen gebakken; mensen staan in de rij bij Koninklijke Hofleverancier

Zwolle – Eén van die felbegeerde tompoucen bemachtigen bij de Koninklijke Hofleverancier Lindeboom in Zwolle! Daar staan de mensen graag voor in de rij. Zomaar even afhalen is er niet bij. Je moet namelijk vooraf bestellen. Maar dan heb je ook wat volgens een meneer die gelijk om 9 uur aanschuift in de rij, met een bestelnummer in de hand.

‘Ze zijn de beste, en dat vieren we elk jaar opnieuw, het wordt een traditie. Jaar in, jaar uit sta ik hier’, vertelt de liefhebber van de koninklijke tompoucen. Extra vroeg ervoor opgestaan had hij niet: ‘Ik was sowieso met licht wakker om kwart voor zeven, dus het viel mee’

De  plannen voor vandaag? ‘Niets bijzonders, we laten ons leiden door het weer, zonder specifieke festiviteiten. Misschien een fietstocht, maar eerst genieten we van een tompouce’.

Bij de patisserie waren ze er vanochtend wel vroeg uit. “Een tompouce heeft heel lang werk nodig. Het bladerdeeg moet allemaal vers gebakken worden.”, vertelt Marleen Degens, eigenaresse van de patisserie. ” We zijn gisteren heel lang doorgegaan om voorbereidingen te treffen. En vanochtend om drie uur zijn we gestart.”

Hoeveel tompoucen er gebakken zijn weet Marleen Degens , eigenaresse van de patisserie niet.  ” Nou, ik ben het wel een beetje kwijt. We zijn wel over de vijfduizend heen gegaan.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button