112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Man steelt iPhone 15 Pro Max bij Mediamarkt in Zwolle

Winkeldiefstal aagjesbolwerk

Zwolle – In het Maagjesbolwerk in Zwolle heeft een man een dure iPhone gestolen uit een winkel. De politie is op zoek naar de identiteit van de dader en vraagt om hulp van het publiek bij het oplossen van deze zaak.Ā De diefstal vond plaats op 4 maart 2024, maar de politie heeft recentelijk beelden vrijgegeven via het TV programma ‘Plaats Delict’, in de hoop de verdachte te identificeren.

Rommelen met kabels

Op de beelden is te zien hoe de man enige tijd bij de smartphone-afdeling van de Mediamarkt in Zwolle verblijft. Hij lijkt interesse te tonen in de verschillende toestellen en rommelt onder het schap met kabels, waarbij hij vermoedelijk het alarmsysteem van een van de showmodellen loskoppelt.

Vervolgens steekt de verdachte een zilverkleurige iPhone 15 Pro Max, ter waarde van 1350 euro, in zijn jaszak en loopt de winkel uit. Opmerkelijk is dat het alarmsysteem niet afgaat wanneer hij de winkel verlaat.

De politie roept getuigen op om zich te melden met eventuele informatie over de identiteit van de verdachte. Het is mogelijk dat hij ook elders heeft gestolen. De politie verzoekt het publiek om tips door te geven via het tipformulier op hun website of door te bellen naar de gratis tiplijn op 0800-6070. Voor wie liever anoniem blijft, bestaat de mogelijkheid om contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button