Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO UPDATE – Megadruk op kleedjesmarkt in Diezerstraat, Zwolle

Zwolle – Traditiegetrouw wordt de Diezerstraat in Zwolle op Koningsdag omgetoverd tot een mooie kleedjesmarkt. Vanochtend vroeg begonnen de activiteiten al, met kleedjesverkopers die hun waar aanprezen. Met voor elk wat wils. Variërend van een violiste die het Wilhelmus speelde en wat centen kreeg in de pet, tot een kraampje van mensen uit Oekraïne die zelfgebakken lekkernijen verkochten om geld in te zamelen voor slachtoffers van de oorlog.

Het was gezellig en er werden goede zaken gedaan. Bijvoorbeeld door de moeder en zoon die een kleedje vol speelgoed hadden uitgespreid. “Het gaat heel goed, vanaf zes uur waren we hier en hebben we de boel opgebouwd en vanaf half zeven liepen de eerste mensen al wel langs. Het eerste wat er verkocht werd vanochtend was een doosje Lego “Lego gaat echt heel hard. Duplo, autootjes, Playmobil, knutselspullen, strijkkralen, dus het gaat heel divers.” En dat speelgoed dat kwam uit de kinderkamers.

“Ze zijn wat ouder geworden dus dit wordt verkocht. We hebben zelf ook over de markt gelopen en wat dingen uitgezocht, dus er gaan ook weer meer dingen mee terug. Zo blijft je huis vol.”

Video volgt eind van de dag!

Gerelateerde artikelen

Back to top button