Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bevrijdingsfestival Zwolle trekt 135.000 bezoekers: ‘Als vanouds’

Reportage Jeroen Drop

Zwolle- Het Bevrijdingsfestival Overijssel (BFO) in Zwolle heeft dit jaar zo’n 135.000 bezoekers getrokken, een behoorlijke stijging ten opzichte van de editie 2023 toen er door de regen zo’n 80.000 mensen op het evenement afkwamen.

De organisatoren blikken met grote tevredenheid terug op een zonovergoten festivaldag die ‘als vanouds’ aanvoelde. “We hebben veel verschillende generaties zien genieten bij ons programma.”, meldt het BFO.Ā  “Het openingsconcert met Orkest de Vuurvogel was een goed begin van de dag voor jong en oud”

Aan het eind van de dag bleek ook dat alle areaā€™s van het festival goed zijn bezocht. Absolute publiekstrekkers waren Chefā€™Special, die ondanks een hernia-operatie toch tijd maakte voor 5 mei, Suzan & Freek, Sticks en natuurlijk de Ambassadeur van de Vrijheid Flemming. “Ze brachten het volle veld in extase!”

 

 

Maar ook areaā€™s als Windesheim Danstheater, Podium ABBOTT en Sena Performers Stage konden op veel enthousiasme rekenen. Op de Familieweide namen er volop kinderen deel aan het interactieve programma en Wereldpaviljoen startte met een uitgebreide yogasessie in de ochtend.

“We zijn erg blij met de gemoedelijke sfeer die er de hele dag heerste en de betrokkenheid bij ons inhoudelijke programma.” De organisatie kon op de hulp van maar liefst 800 vrijwilligers rekenen. Donderdag 9 mei is het hele terrein weer leeg en opgeruimd en is het weer als vanouds het Wezenlandenpark.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button