Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hey Moocher lanceert nieuwe videoclip ‘A Woman Like That!’ vanuit Rooftop Studio Zwolle

Zwolle – De Zwolse vintage-bluesband Hey Moocher heeft haar nieuwste videoclip, ‘A Woman Like That!’, opgenomen in de Rooftop Studio in Zwolle. De band, bestaande uit de ervaren muzikanten Rob Bults, John Beumer, Jeroen van Halen en Joop de Haan, brengt een frisse wind in het Nederlandse bluescircuit. Hoewel ze pas een jaar in de huidige bezetting spelen, hebben ze allemaal een rijke achtergrond in diverse muziekstijlen en bands.

Ervaren band, jeugdig enthousiasme

Rob Bults, bekend als zanger-gitarist van Muppetstuff waar hij onder andere met Rico en Typhoon optrad, heeft bijna drieduizend optredens op zijn naam staan, inclusief een tour met tv-optredens in Wit-Rusland. Bij Hey Moocher laat Rob zijn ruige stem en gitaarwerk weerklinken. John Beumer, voormalig contrabassist en verteller van de theaterfolkband Blue Dew, speelt nu een belangrijke rol als zanger en bluesharpspeler in Hey Moocher.

Joop de Haan, met jarenlange ervaring in de Groningse bluesformatie Cat Fever Band, zorgt voor een solide basis met zijn drumwerk. Jeroen van Halem, die in de jaren tachtig door Europa toerde met het rockabillytrio The Rumble Cats en samenwerkte met Elvis’ muzikanten DJ Fontana en Scotty Moore, plukt en slapt de contrabas bij Hey Moocher.

Vuige sound

John Beumer vertelt over de nieuwe single: “‘A Woman Like That’ was in het begin een lastig nummer, vooral om te zingen. Maar naarmate we er meer lol in kregen, werd het lekker vet en rauw. Het is nu onze favoriet. We hebben hard gewerkt aan de sound die we als Hey Moocher willen neerzetten. We hebben zowel in tijd als financieel geïnvesteerd, met de aanschaf van buizenversterkers, gitaren, vintage zangmicrofoons, een nieuwe bluesharpmic met een ‘Black Thunder element’ (handgemaakt door Robert Huiskes), effectpedaaltjes en maandenlang repeteren. Het resultaat is de vuige sound die we zochten.”

Credits: geluid en video: Rob Bults en Samuel Koridon

Hey Moocher brengt je met haar vuige sound van bejaarde buizenamps en vintage bluesrepertoire terug naar een café in de jaren vijftig van de vorige eeuw: Er werd gerookt en gedronken. Mannen in driedelig pak, pet op en puntschoenen. Dames aan de bar die nergens voor betaalden. Vanaf het podium klonk onversleten blues, een beetje jazzy. ‘The Story of Minnie The Moocher.’

Hey Moocher info
Cover: Ingmar Miedema

Gerelateerde artikelen

Back to top button