BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bouw 87 nieuw sociale huurwoningen in Zwolle gestart

Zwolle – De bouwhekken staan er al en de eerste werkzaamheden zijn gestart. Aan de Zwartewaterallee in Zwolle wordt het oude kantoorpand van LTO omgebouwd tot een appartementen complex. Aannemer Plegt-Vos begint met het demonteren van materialen en daarna met de opbouw.  Er komen  87 appartementen voor de sociale verhuur en een algemene ruimte specifiek voor bewoners van de Omega-zorggroep.

Over de nieuwe bewoners

Zoals gebruikelijk woont er straks een mix van woningzoekenden in de appartementen. Denk aan alleenstaanden, jongeren, ouderen, statushouders (mensen met een verblijfsvergunning), starters op de woningmarkt (ouder dan 23 jaar) en mensen die begeleid wonen via Omega zorggroep. Deze laatste groep wordt gehuisvest in de onderste twee woonlagen van het gebouw.

Over de appartementen

Het ontwerp is van IKB-architecten. De appartementen worden gerealiseerd voor de sociale verhuur en zijn geschikt voor kleine huishoudens. Het wordt een duurzaam woongebouw met parkeerplaatsen op eigen terrein.

Duurzaam en betaalbaar wonen

Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder bij SWZ: “Er is veel vraag naar energiezuinige, betaalbare woningen. We kunnen straks 87 huishoudens blij maken met een nieuwe, duurzame woning op deze centrale plek in Zwolle dichtbij het centrum.” Jauke Klein, Commercieel Directeur Plegt-Vos Oost: “Bij de bouw maken wij gebruik van onze Slimme Huizenfabriek. Onze houten prefab elementen zorgen voor snel, licht en biobased circulair bouwen, ook bij het transformeren en optoppen van dit bijzondere project.”

Planning

De verwachting is dat de appartementen eind 2025 klaar zijn. De woningen worden door woningcorporatie SWZ verhuurt via de woningzoeker en zullen een paar maanden voor de oplevering op de website worden gepubliceerd.

Locatie appartementencomplex

Gerelateerde artikelen

Back to top button