KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Eleos biedt verschillende behandelingen bij angst

Zwolle – Zorgprogrammaleider Willemijn Westerhuis over angst:  “1 op de 5 mensen krijgt ooit in zijn of haar leven een angststoornis. Gelukkig zijn angststoornissen goed te behandelen. Lees meer over de behandeling van angst bij Eleos. Cognitieve gedragstherapie (CGT) is de belangrijkste behandelmethode die we bij Eleos inzetten voor het behandelen van angststoornissen.”

Lees hier meer over de behandeling van angst bij Eleos.

Gratis zelfhulpmodule ‘Angst overwinnen’

Veel mensen ervaren een drempel om hulp te vragen wanneer ze last hebben van psychische klachten. Dit komt u ongetwijfeld ook tegen in de praktijk. Om de drempel te verlagen, biedt Eleos zelfhulpmodules aan. Gratis, anoniem, laagdrempelig en op een zelfgekozen tijd en plek. Een van die modules die we aanbieden is de module ‘Angst overwinnen’.

In de module ‘Angst overwinnen’ leer je wat angst is, hoe angst ontstaat en hoe het tot uiting kan komen. Je bent je bewust van de relatie tussen je gedachten en je gevoelens en weet wat je kunt doen om je weer goed te voelen.

Ook wanneer cliënten op de wachtlijst staat, is het fijn om al zelf aan de slag te kunnen om erger te voorkomen. Kijk voor deze en onze andere 19 zelfhulpmodules op www.eleos.nl/zelfhulp.

Ervaringsdeskundige Sofie over haar sociale angst

Hoe is het om een sociale angststoornis te hebben? Bij sociale angst ben je bang voor de reactie of de kritiek van andere mensen. Lees hier het persoonlijke verhaal van Sofie (25) over hoe zij omgaat met haar sociale angst. En hoe zij door behandeling minder bang werd voor afwijzing.

Meer lezen

Korte wachttijden voor SBT en jeugd
Specialistische begeleiding thuis (SBT): tot 4 weken.
Jeugdzorg wisselt per regio, maar op al de locaties zijn er korte wachttijden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button