Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Test-Run voor Halve Marathon Zwolle: ‘Hardlopen en koffie om half zes ’s ochtends!

Zwolle – Met nog drie weken te gaan voordat het gezelligste hardloopevenement van Nederland plaatsvindt, hadden deelnemers vrijdag de kans om deel te nemen aan de Craft Test-Run voor de Zwolse Halve Marathon. De testrun werd gehouden op het Lübeckplein,  de plek waar de halve marathon van Zwolle traditioneel van start gaat.

Een hardloper uit Hattem had zojuist een test-rondje van vijf kilometer gelopen “Het was prima, ik heb fijn gelopen. Ik denk dat het goed is voor de training voor de marathon van Zwolle,” vertelde hij. Al was ervaring anders dan gebruikelijk, omdat hij vaak in de bosrijke omgeving van Hattem traint. “Het is anders om op verhard terrein te lopen,” aldus een loper uit Hattem. Hij kwam niet alleen voor het hardlopen “Ik ga zo meteen ook even met iemand praten die advies geeft over hoe ik moet lopen. ” zei de deelnemer die naast de trainingen in het bos ook regelmatig de ‘bruggenloop doet: “Van de oude IJsselbrug naar de Spoorbrug en dan gewoon doorlopen richting Hattemerbroek en dan weer naar huis. “

Naast individuele lopers zijn er ook vaste loopgroepjes die elke ochtend vroeg samenkomen voor een rondje hardlopen! “We doen dat iedere morgen om half zes, voor 5 minuten,  en daarna gaan we koffie drinken,” vertelt de hardloper lachend.

We doen dat iedere morgen om half zes, voor 5 minuten,  en daarna gaan we koffie drinken

Iets serieuzer wordt het aangepakt bij de vrijdagochtendrunners, een clubje goed getrainde dames. “We zijn door de jaren heen een hechte club vriendinnen geworden,” vertelt een van de deelneemsters die al meer dan tien jaar meeloopt. Aan de Zwolse Halve Marathon doet ze zelf niet mee: “Deze keer sla ik de halve marathon over. Ik ga als supporter meedoen. Maar mijn hardloopvriendinnen van de vrijdagochtendrunners doen wel mee, dus die ga ik aanmoedigen.”. 

De Zwolse Halve Marathon wordt op zaterdag 8 juni gehouden. Deelnemers kunnen starten op de halve marathon of de 4 Engelse Mijl. Op beide afstanden kan er niet meer ingeschreven worden. Wel kun je uiteraard langs de kant de deelnemers aanmoedigen en genieten van de vele muziekbands die langs de kant staan.

Zwolse Halve Marathon info

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button