Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – Succesvol verkeersexamens voor leerlingen in Zwolle-Zuid en Assendorp

Zwolle – Vandaag legden de leerlingen van groep 7 en 8 uit Zwolle-Zuid en Assendorp hun verkeersexamen af. Het parcours omvatte diverse verkeerssituaties, zoals verkeer van rechts, haaientanden op de weg en oversteekplaatsen. Dit examen is een belangrijk moment voor de leerlingen om hun verkeersvaardigheden in de praktijk te testen.

Met een nummer op hun rug fietsten de kinderen langs de 18 controleposten, waar controleurs hun verkeersgedrag nauwlettend observeerden. Een van de controleurs legt uit waar ze specifiek op letten: “We kijken vooral of de kinderen goed om zich heen kijken bij het oversteken, vooral bij complexe kruispunten waar verkeer van meerdere kanten kan komen. Ook is het belangrijk dat ze stoppen voor de haaientanden en niet zomaar met de groep mee fietsen, maar zelf oplettend blijven.”

De twee moeders zittend op een campingstoeltje hadden de controlelijst in de aanslag toen weer een hele rij kinderen voorbij kwam: “Het gaat aardig goed moet ik zeggen. Sommige kinderen vergeten om heel goed te kijken, maar voor de rest doen ze het prima. We zien ook dat ze echt extra goed hun best doen.”

Gemiddeld doen er jaarlijks zo’n 1800 kinderen mee aan het verkeersexamen in Zwolle. Het is een belangrijke voorbereiding zodat ze straks naar de middelbare school kunnen fietsen. De verkeerslessen en examens zijn bedoeld om de kinderen bewust te maken van verkeersregels en hen te helpen deze regels in de praktijk toe te passen.

De verkeersexamens in Zwolle Zuid waren de laatste van dit jaar in de stad. Zwolle Noord en Zwolle West hebben al eerder deze maand examen gedaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button