SportVoetbal

Berkum naar onbekend Buitenpost

Berkum speelt zaterdag uit bij Buitenpost, een tegenstander die vooralsnog een grote onbekende is voor de Zwollenaren. De Friezen leverden vorige week knap werk door bij Staphorst hun eerste punt in de Hoofdklasse B binnen te hengelen.

“Als je bij Staphorst gelijkspeelt kun je wel wat,” stelt Berkum-middenvelder Björn Bakker vast. “Ik verwacht dat ze ook tegen ons flink verdedigend gaan spelen, dus het is aan ons om de kansen nu wél af te maken. Ik ben zeker niet pessimistisch, we hebben laten zien dat we genoeg kunnen creëren.”

Kampioen

Buitenpost werd vorig seizoen, na een verblijf van liefst zeven jaar, met een flinke voorsprong kampioen in de noordelijke 1e Klasse E en komt daardoor nu, voor het eerst in het bestaan van de club, uit in de hoofdklasse. Daar werd de selectie van trainer René van der Weij in de eerste wedstrijd direct met beide benen op de grond gezet door DUNO, dat met 2-5 veel te sterk bleek. Dat gebeurde overigens nadat Buitenpost in de eerste helft nog op een 2-0 voorsprong was gekomen.

Afgelopen zaterdag verrasten de Friezen door bij het thuis altijd sterke Staphorst met 1-1 gelijk te spelen. Buitenpost betrok al snel massaal de defensieve stellingen. Staphorst kwam daar moeilijk door, maar kwam kort voor rust toch op 1-0. In de tweede helft creëerde Staphorst opnieuw kansen, maar de thuisclub had de pech dat Buitenpost-keeper Kevin van der Meulen in bloedvorm verkeerde. De Friese sluitpost ranselde de ene na de andere inzet uit zijn doel en Staphorst kwam niet verder. Dat kwam de thuisclub duur te staan toen Buitenpost in de slotfase wat aanvallender ging spelen. In de laatste minuut bezorgde invaller Joran Olijve de thuisclub een enorme kater, door via de paal de gelijkmaker binnen te schieten. Buitenpost staat, ondanks het behaalde punt, nu samen met vier andere ploegen nog onderaan in de Hoofdklasse B maar het succes van vorige week smaakt ongetwijfeld naar meer.

 

Minder tevreden

Berkum speelde vorige week ook met 1-1 gelijk, in eigen huis tegen CSV Apeldoorn, maar daar waren de Zwollenaren heel wat minder tevreden over. De ploeg van trainer Raymond Schuurman creëerde zowel vóór als na rust een hele serie kansen, maar hielp die allemaal om zeep. In de tweede helft kwamen de Apeldoorners zelfs op een 0-1 voorsprong en dreigde een wel heel zuur scenario voor de thuisclub. Na een offensieve wissel werd de stand even later weer gelijk getrokken door een fraaie goal van spits Yannick Kaluzi, maar Berkum bleef zitten met het besef dat het team in deze wedstrijd twee kostbare punten had laten liggen.

Berkum staat nu op een derde plek in de Hoofdklasse B met vier punten, evenveel als de nummers één en twee DUNO en AZSV. Bij Buitenpost is het zaak voor de Zwollenaren om niet af te haken, maar de Friezen hebben in Staphorst laten zien dat ze een uiterst taaie noot zijn om te kraken. De wedstrijd Buitenpost-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Pedro Raven uit Bovenkarspel, die op Sportpark De Swadde aan de Jeltingalaan in Buitenpost om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button