SportVoetbal

Berkum klaar na 1-1 tegen Brielle

Zwolle – Berkum heeft op eigen terrein tegen Brielle met 1-1 gelijk gespeeld en is daardoor uitgeschakeld in de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse. Berkum liet in het duel, waarin beide ploegen hele series missers produceerden, de meeste kansen liggen maar had op beslissende momenten ook achter kunnen komen.

We hadden bij rust al ruim voor moeten staan,” stelde Berkum-trainer Willem Brouwer vast. “Ik geloof dat we zeker een keer of vijf alleen voor het doel van Brielle zijn gekomen, maar een uitslag van 8-4 was ook mogelijk geweest,” aldus de coach na aflooop van zijn laatste wedstrijd als coach van de Zwollenaren.

Sterke Brielle-keeper

De wedstrijd was nauwelijks 10 minuten oud toen Youp Kok op de Brielse doellijn centimeters tekort kwam om een strakke voorzet van Chris van der Meulen binnen te werken. Even later ging het beter toen Van der Meulen, op pad gestuurd door broer Marc, weer voorzette en Ruud Wellenberg uit kon halen voor de 1-0. Er volgden diverse kansen voor de thuisclub, maar Berkum zag geen kans om de sterk spelende keeper Merrick Leijnse te passeren.

Ook Brielle was dicht bij een treffer toen Jeffrey Duijnstee, na fouten in de Zwolse verdediging, twee keer alleen voor Berkum-keeper Bjarn Onderstal opdook. Kennelijk speelden de zenuwen de topscorer van de Zuidhollanders parten, want beide keren strandde hij op de Zwolse doelman en ook spits Joël da Veiga Martins hielp daarna nog een flinke kans om zeep. Toen Brielle kort voor rust wél leek te scoren werd dat wegens buitenspel afgefloten.

Fouten

Na rust grossierden beide ploegen opnieuw in fouten waardoor Johnsen Bacuna, Wellenberg en Youp Kok namens de thuisclub een aantal keren alleen voor keeper Leijnse opdoken. De Brielse sluitpost hield zijn ploeg echter met uitstekende reddingen op de been en zag dat zijn team ook kansen bleef krijgen. Dat had na bijna een uur ook voor de gelijkmaker moeten zorgen, toen Duijnstee de bal in het Zwolse doel werkte. Scheidsrechter Collé floot echter ten onrechte af wegens buitenspel en zag pas daarna dat zijn assistent Van der Zwan niet had gevlagd. De arbiter gaf direct toe dat hij fout zat, maar daar schoot Brielle weinig mee op. De bezoekers kregen enkele minuten voor het slot alsnog loon naar werken toen invaller Bjorn Wagenaar, veel te vrij, door het centrum van de Zwolse verdediging mocht opstomen. De talentvolle jeugdspeler, inmiddels ingelijfd door eredivisieclub Excelsior, kon vervolgens de hoek uitkiezen: 1-1.

Na de verloren beslissingswedstrijd om de titel in 1D is Berkum met deze remise nu ook uitgespeeld in de nacompetitie. Ondanks twee periodetitels werd het dus, net als een jaar eerder, weer een seizoen van nét niet voor de Zwollenaren. Voor Brielle zijn er nog wél kansen als er zaterdag op eigen terrein wordt gewonnen van hoofdklasser SVZW.

Berkum-Brielle, 24 mei 2016 (2e wedstrijd nacompetitie)

Eindstand: 1-1 (1-0)

Scheidsrechter: Ron Collé
Doelpunten: 19. Ruud Wellenberg (1-0), 88. Bjorn Wagenaar (1-1),
Gele kaart: Youp Kok (Berkum)

Opstelling Berkum: Bjarn Onderstal, Dirk Muis, Jordi Lemmens, Jasper van der Stouw (85. William Potkamp), Razi Kanseyo, Jason Huisman, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Youp Kok

Opstelling Brielle: Merrick Leijnse, Marvin Godschalk, Djoemian Sarkam, Marcel van den Berg, Sander Arkenbout, Gijs van den Ende (71. Erikson Santos Olivera), Ilya Tiren (57. Bjorn Wagenaar), Jeffrey Duijnstee, Joël da Veiga Martins, Alex van Dommelen (80. Jordie de Groot), Nelson Costa de Brito

Gerelateerde artikelen

Back to top button