Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ontdek de IJsseldelta per kano

Een nieuw kanoboekje met gevarieerde kanoroutes door de IJsseldelta. Het is er! Tijdens de IJsseldeltadag op zaterdag 28 mei presenteert bestuurder van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) Herman Odink het nieuwe routeboekje bij theeschenkerij en streekwinkel Het Asjesgoed in Mastenbroek aan de regionale en lokale kanoverhuurders.

In 2008 werd al een kanoroute in de omgeving van Masterbroek gerealiseerd. De aanleg van nieuwe opstapplaatsen, uitbreiding van routes en plaatsing van voorzieningen hebben er toe geleid dat WDODelta samen met IJsseldelta Marketing en de ondernemers een nieuw kanoboekje heeft gemaakt. In deze routekaart is een aantal mooie en gevarieerde kanoroutes opgenomen.

Zin in een dagje IJsseldelta?

De regio IJsseldelta heeft een rijke historie. Karakteristieke (Hanze)steden en dorpen, het cultuurhistorische landschap en de vele monumenten en kerken die de IJsseldelta bezit, zijn unieke historische kernkwaliteiten. De IJsseldelta is bij uitstek te ontdekken vanaf het water. Tijdens de IJsseldeltadag zijn er mogelijkheden om gratis een kanotochtje te maken.

Kom op zaterdag 28 mei naar de IJsseldeltadag. Kijk op www.indeijsseldelta.nl/ijsseldeltadag voor het complete programma. De website biedt tevens informatie voor ondernemers die belangstelling hebben om zich aan te sluiten bij het ondernemerscollectief Stichting In de IJsseldelta.

Bij de Tourist Info Punten in de IJsseldelta (Zwolle, Kampen en Zwartewaterland) is vanaf medio mei een flyer met een handig overzichtskaartje van alle deelnemende bedrijven verkrijgbaar.

Kanorouteboekje

Gerelateerde artikelen

Back to top button