SportVoetbal

Be Quick verder in nacompetitie

Zwolle – Be Quick heeft gisteren in eigen huis het reguliere seizoen afgesloten met een ruime zege. FC Zutphen werd met 4-1 opzij gezet, maar de nacompetitie kon niet meer worden ontlopen.

Om de nacompetitie te ontlopen moet Be Quick drie punten en zeven doelpunten goedmaken op WHC. Dat lijkt een bijna onmogelijke opgave. Toch begint Be Quick met verve aan de wedstrijd. De ploeg speelt goed en krijgt veel kansen voor de rust. De voetballers gaan uiteindelijk rusten met 3-0 op het scorebord. Tekay, Admiraal en Buimer weten het doel te vinden.

Na de rust geeft FC Zutphen wat meer sjoege. De ploeg komt direct terug tot 3-1 ,waar na Onur Tekay in de 52e minuut al voor de eindstand tekent: 4-1. Op het ‘andere veld’ staat Berkum dan al een tijd voor met 1-0. Een stand die voor beide partijen voldoende soelaas biedt. Niet verrassend verandert daar niets meer aan de score.
Dat betekent dat Be Quick uiteindelijk drie doelpunten tekort komt voor directe handhaving. Het is in een notendop het verhaal van het seizoen: te vaak net niet.

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Eric van Beek, Floris Blom, Jeroen Horstman (75. Yordi Veldman), Emiel Brinkhuis, Dennis Horstman, Talha Özen, Roan Admiraal, Sander Aarten, Bas Buimer, Onur Tekay.

Nu wacht het spook van de nacompetitie, om te beginnen met een tweeluik tegen Lelystad ’67.

Het speelschema ziet er als volgt uit:
21-mei 14.30 uur Lelystad ’67 – Be Quick ’28
24-mei 19.00 uur Be Quick ’28 – Lelystad ’67

Haalt Be Quick de volgende ronde dan wordt er op 28 en 31 mei weer gespeeld. Eventueel volgt dan nog de finale op 4 juni. Vios Vaassen, Hulzense Boys, Den Ham, Lunteren, Sparta Enschede en IJVV zijn de andere potentiële tegenstanders in deze nacompetitie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button