Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Einde seizoen PEC Zwolle na verlies in Utrecht

Zwolle – Het seizoen voor PEC Zwolle is definitief voorbij. In Utrecht verloren de Zwollenaren een doelpuntrijk duel met 5-2, nadat er donderdag in Zwolle niet gescoord werd. “In de beginfase vond ik Utrecht onze verdedigers de baas was, maar in die fase creëerden wij meer kansen dan de hele donderdagavond”, vond Ron Jans, die derhalve wel vond dat de thuisploeg verdiend zegevierde. “FC Utrecht won verdiend en is in mijn ogen ook de favoriet voor de finale van de play-offs.”

Waar Zwolle en Utrecht in het IJsseldelta stadion het net ruim negentig minuten lang niet wisten te vinden, was het in stadion Galgenwaard al na vier minuten raak. Clubtopscorer Sébastien Haller zorgde met een intkker voor de 1-0, nadat Gustavo Hebling die net als doelman Boy de Jong aan de aftrap verscheen, op de achterlijn door Bart Ramselaar was afgetroefd. De vroeger tegengoal was een domper, maar ook niet meer dan dat. Zwolle ging niet bij de pakken neer zitten en leek via Dirk Marcellis vlot de 1-1 te maken. Niet het net, maar de lat werd geraakt door de verdediger, die niet veel later een tweede kopbal voorlangs zag gaan en Queensy Menig ook zag missen. De aloude voetbalwet ging onmiddelijk op, want via Bart Ramselaar verdubbelde Utrecht de marge. Een vrije trap die met de hand in het doel werd geslagen door Chris Kum, kon toch doorgang vinden, waardoor de 3-0 een feit was.

Na rust leek het helemaal mis te gaan, toen Lars Veldwijk aan de zijlijn behandeld moest worden, maar met tien man deed Queensy Menig wat terug. Zijn inzet ging via eenUtrechter over keeper Filip Bednarek. Even was er hoop en Menig leek zelfs op weg naar de 3-2, maar maaide finaal over de bal heen. Jongeling Giovanni Troupée maakte aan alle onzerheid een einde, door na een goed uur de 4-1 te scoren. PEC Zwolle speelde toen al met tien man, omdat Bart van Hintum in de middencirkel na een lichte overtreding zijn tweede gele kaart ontving van arbiter Dennis Higler. Toch wist Zwolle op nieuw met een man minder het net te vinden. Invaller Abdel El Hasnaoui zag zijn kopbal nog door Troupée van de lijn gehaald worden, maar Brama vond uit de rebound wél doel, al kreeg de middenvelder hulp van de blunderende Bednarek.

Het laatste woord was aan Haller, die FC Utrecht vanaf de strafschopstip naar 5-2 schoot. FC Utrecht heef nog één horde te nemen op weg naar de voorrondes van de Europa League. In de finale van de play-offs is Heracles Almelo de tegenstander. Voor PEC Zwolle zit het al met al toch succesvolle seizoen 2015-2016 erop. De nummer acht van deze jaargang, meldt zich eind juni weer op het trainingsveld.

FC Utrecht – PEC Zwolle 5-2  (3-0)

Toeschouwers: 15.126
Scheidsrechter: Higler
Rode kaart: 60. Van Hintum (PEC Zwolle), 2x geel
Gele kaarten: Kum (FC Utrecht), Marcellis (PEC Zwolle)

Opstellingen:
FC Utrecht: Bednarek, Troupée, Van der Maarel (82. Boymans), Leeuwin, Kum, Amrabat, Strieder, Ramselaar, Barazite (74. Janssen), Haller, Joosten (69. Rubin)

PEC Zwolle: De Jong, Van Polen, Marcellis, Lam (38. El Hasnaoui), Van Hintum, Hebling (65. Ehizibue), Brama, Becker, Bouy, Menig, Veldwijk (61. Dekker)

Scoreverloop:
5. Haller 1-0
23. Ramselaar 2-0
28. Kum 3-0
53. Menig 3-1
62. Troupée 4-1
65. Brama 4-2
73. Haller (strafschop) 5-2

Brom: PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button