Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Al 39.000 euro voor Annemieke uit Zwolle; inzameling na levensveranderend ongeval

Zwolle –  Op 19 januari 2024 veranderde Annemieke’s leven compleet toen ze onverwachts flauwviel en met haar hoofd tegen de deurpost viel. De impact van het ongeluk is enorm: ze is vanaf haar schouders verlamd en is bij alles afhankelijk van anderen. Ze droomt ervan om een beetje zelfstandigheid terug te krijgen, maar hier heeft ze wel een rolstoelbus, een aangepaste fiets en een aantal aanpassingen in haar huis voor nodig.

Via het GoFundMe-platform is ze een inzamelingsactie gestart om haar droom te kunnen realiseren. De teller staat inmiddels op 39.000. Het streefbedrag is 150.000 euro.

Het verhaal van Annemieke

“Het is 19 januari 2024 kwart over vier in de ochtend …….ik kan niet slapen door het hoesten en mijn grieperige toestand. Ik neem een hoestdrankje en word kotsmisselijk. Ik wil naar de WC gaan en het volgende moment kom ik bij in de armen van mijn lief Maarten. Ik blijk flauwgevallen te zijn op de overloop en ben met mijn hoofd tegen de deurpost aangekomen. Ik zie de handen van Maarten op mijn buik en benen, maar ik voel zijn handen niet. Dan weet ik eigenlijk gelijk dat het mis is.

Het leven neemt soms bizarre wendingen. Nog geen 3 dagen ervoor dronk ik nog een Aperol Spritz met vriendinnen in de Oostenrijkse bergen. Na onze laatste afdeling waren we blij dat we allemaal veilig beneden waren gekomen. En dan gebeurt dit op een onverwacht moment in mijn eigen huis!

Na de realisatie dat het goed mis was volgde een rollercoaster voor mij en mijn dierbaren. Met spoed werd ik naar het ziekenhuis gebracht waar mijn nekwervels C4/C5 weer aan elkaar gezet werden. Het was de vraag of ik het zou redden om zelfstandig te ademen. Of ik het überhaupt zou overleven.

Eén van de ergste dingen vind ik dat ik geen knuffel meer kan geven aan mijn kinderen en partner

 

De impact van dit ongeluk is enorm: ik ben verlamd vanaf mijn schouders. Ik kan zowel mijn benen als armen niet meer bewegen. Eén van de ergste dingen vind ik dat ik geen knuffel meer kan geven aan mijn kinderen en partner. Maar ook de meest simpele dagelijkse handelingen, zoals eten, drinken, mezelf verzorgen of kriebelen als ik jeuk heb kan ik niet meer zelf. Bij alles ben ik afhankelijk van anderen.

Ik was altijd een onafhankelijke en actieve vrouw. Ik hield van sporten, fietsen, creatieve – en sociale activiteiten. We waren net verhuisd naar Zwolle, waar we samen wilden beginnen aan een nieuwe fase in ons leven. Samen genieten van de vele sociaal culturele mogelijkheden die Zwolle te bieden heeft.

Hogeschool Windesheim

Ik genoot van mijn werk op Hogeschool Windesheim, waar ik studenten begeleidde op het gebied van studievaardigheden. Ik was daar altijd op zoek naar verbetering en nieuwe kansen. Ik was net begonnen met een opleiding spiritualiteit en zingeving waar ik met volle teugen van genoot en waar ik graag meer van wilde toepassen in mijn dagelijkse leven.
En toen kwam ik ten val……

Vanaf het moment dat ik weer een beetje bij zinnen kwam wist ik één ding zeker: ik ga me niet laten weerhouden om weer een actief leven te leiden vanuit liefde en verbinding. Thuis, op Windesheim en op mijn opleiding in Utrecht.

Rolstoelbus

Om dit voor elkaar te krijgen heb ik wel wat dingen nodig. Een rolstoelbus, een aangepaste fiets en aanpassingen in ons huis gaan ervoor zorgen dat ik weer een aangenaam leven kan leiden. Een leven waarin ik kan gaan en staan waar ik wil, de wind door mijn haren kan voelen en me vrij kan bewegen in mijn rolstoel in mijn eigen huis.

De kosten hiervan zijn aanzienlijk en lang niet alles wordt vergoed. Daarom heb ik jullie hulp heel hard nodig. We denken ongeveer € 150.000,00 nodig te hebben om al mijn dromen te doen uitkomen.

Elke bijdrage, groot of klein, brengt mij dichter bij mijn doelen. Ik zou het ook zeer waarderen als jullie deze oproep binnen jullie eigen netwerk zouden willen verspreiden.

Ik wil jullie bedanken voor alle steun, liefde en geloof in mij.

Lieve groeten van Annemieke Hart”

Het streefbedrag van de campagne is €150.000

Gerelateerde artikelen

Back to top button