KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Winteropenstelling Nooterhof

Zwolle – Tot maart 2021 is de Nooterhof alleen op zondagen open tussen 11.00 en 17.00 uur. Men kan dan in het park en op het terras genieten van de groene wintersfeer, lekker spelen en wandelen. En de speurtocht met Belle de Bij is er te lopen. (Zie de activiteitenkalender op de website https://milieuraadzwolle.nl/nooterhof/).

In overleg met de aanwezige vrijwilligers zijn er nog enkele andere kleine doe-activiteiten.

Informatie ivm coronavirus (regels per 22/11/20): Bezoekers zijn welkom, mits men de 1,5 meter afstand handhaaft. Groepen: per gezin of in groepjes van maximaal 4 samen komen. Er is kleine catering vanaf het terras. De toiletten zijn open. Naar het toilet gaan is met een mondkapje. Het earthship is verder gesloten voor bezoekers. Bij verkoudheidsklachten thuis blijven.

Spelen en leren over de natuur

Het park Nooterhof is al jaren een prachtige plek voor iedereen die houdt van rust en groen. Ook voor kinderen een fijne plek om te spelen en de natuur te ontdekken. Het park bestaat uit een waterspeeltuin en andere speelplekken, een bijenstal, meerdere ecologisch beheerde tuinen, bosschages, bomen en velden. En er is het bijzonder gebouwde Theehuis Earthship, met ernaast een klein amfitheater.

Er werken meer dan tachtig vrijwilligers, via de Milieuraad Zwolle, mee aan het tuinonderhoud, de openstelling van het earthship, activiteiten voor bezoekers en opknapwerk. De opbrengst is bestemd voor onderhoud van het park. Het is toegestaan om eigen consumpties mee te nemen. En met enige regelmaat zijn ook leuke en leerzame groene activiteiten. Zie ook de agenda op deze site.

Gerelateerde artikelen

Back to top button