KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieZorg & Welzijn

Misverstand over overlast AMV’ers Mercure Hotel

Zwolle – De beleving van onveiligheid door incidenten door omwonenden van het Mercure Hotel, is niet toe te schrijven aan de bewoners van het Mercure hotel. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van Swollwacht door wethouder Dorrit de Jong.

De vraagstelling van Swollwacht, zegt wethouder De Jong, is gebaseerd op een foutieve vooronderstelling. Er hebben zich namelijk geen (ernstige) incidenten voorgedaan die te relateren zijn aan de opvang van AMV-ers in het Mercure. Navraag bij zowel de locatiemanager van de AMV-opvang als de wijkagent bevestigen dit beeld.

Afspraken met COA

Meldingen die zijn gedaan zijn niet gerelateerd aan de AMV’ers in het Mercure Hotel. In de bestuursovereenkomst tussen het COA en de gemeente voor deze locatie, zijn afspraken gemaakt dat ernstige incidenten door het COA aan de gemeente gemeld worden en de partijen in overleg treden om hiervoor een passende oplossing te vinden. Zwolle houdt het COA aan deze afspraak.

Voor het informeren over de verlenging van de opvang heeft de gemeente een brief naar de bewoners in Spoolde gestuurd, omdat de opvang in hun buurt gesitueerd is. Het college neemt de bewoners van Veerallee/Prinsenpoort serieus. Ze heeft vanuit de Veerallee geen signalen gehad dat er overlast ervaren wordt of dat er auto-inbraken zijn gepleegd. De beleving van onveiligheid door incidenten, is niet toe te schrijven aan de bewoners van het Mercure hotel. Het is dan ook niet nodig deze ervaring hieraan te koppelen. In het volgende overleg met de wijkvereniging Veerallee staat de ervaren overlast op de agenda.

Toekomst

Er is tijdens de informatiebijeenkomst met een aantal inwoners gesproken. Als er in de toekomst weer een brief verstuurd wordt over het Mercure Hotel, dan maakt de gemeente het verspreidingsgebied groter zodat Prinsenpoort hier uit eerste hand informatie over krijgt. Ook is er binnenkort overleg met de wijkvereniging Veerallee.

 

Bron
zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button