EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Stadsstrand Zwolle: 150 kuub aan ‘zandduinen’ geplet

Zwolle –  Het is weer zover. Aanstaande donderdag 2 mei gaat het stadsstrand op het Rodetorenplein in Zwolle open. “Het zand is gestort, Jan de Shovelman is met zijn graafmachine druk in de weer, en wij zijn klaar om onze deuren te openen op donderdag 2 mei,” vertelt uitbaatster Emi Stikkelman op het plein aan de gracht.

Gisteren is zo’n 150 kuub zand gestort. Vanochtend was Jan de ‘shovelman’ druk in de weer om de witte zandduinen om te ploegen naar een mooi strand. Ook de containers, die de basis zijn voor de strandtent, zijn vandaag al opgestapeld. “Eerst moet alles eruit, om schoon te maken”, vertelt Emi, “en dan weer alles op de goede plek.

En die klus klaren ze met hetzelfde team als vorig jaar. “Ik en mijn compagnon Jabe Faber zijn van Taboe en ik van Café Koos en het team Bennies doet mee van de Basis (red. hostel / horeca in oude politiebureau Luttekestraat).

Veel aanpassingen aan het concept van het stadsstrand zullen er niet zijn: “Wat je kunt verwachten? Eh, zand en hopelijk heel veel zon. Er is altijd een gewoon een beetje een  festival vibe hier. Dus lekker met je voetjes in het zand een drankje doen. ” aldus de horecavrouw. “En we hebben 150 dagen cultuurprogramma. Exposities, live muziek, theater. Dus er komt van alles.”

Zoals gezegd gaat het strand donderdag 2 mei open. En ze beginnen gelijk goed met een knallend openingsfeest waarbij Bennie & de Bronzo’s optreden vanaf 18.00 uur ’s avonds.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button