Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bevrijdingsfestival Overijssel 2024: Suzan & Freek, Chef’Special, RONDÉ en hiphopicoon Sticks

Zwolle – Bevrijdingsfestival Overijssel keert zondag 5 mei terug naar Park de Wezenlanden voor de 32ste editie van het festival. Podium Hanzestrohm, het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival, biedt dit jaar plek aan grote headliners als Suzan & Freek, Chef’Special, RONDÉ en hiphopicoon (en tevens Zwollenaar) Sticks. Met 8 area’s en 50+ programmaonderdelen biedt het festival naast een uitgebreide muziekline-up ook volop inhoudelijk programma aan. Bekijk het programma op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl.

Vuurvogel met Toontje Lager & Bas Treub

Het openingsconcert is op veler verzoek terug op het programma en daarmee zal dit jaar de opening van Bevrijdingsfestival Overijssel worden verzorgd door jeugdsymfonieorkest Vuurvogel met Toontje Lager & Bas Treub. Na 4 Ziggo Dome-shows afgelopen najaar en met diverse awards op zak is Suzan & Freek de perfecte afsluiter voor het festival. In slechts vijf jaar tijd traden Suzan & Freek honderden keren op en mochten ze nagenoeg evenveel “uitverkocht”-bordjes op de deuren plakken. Er is amper een succesvoller duo te bedenken in de Nederlandse muziekscene.

Na 4 Ziggo Dome-shows afgelopen najaar en met diverse awards op zak is Suzan & Freek de perfecte afsluiter voor het festival.

Indie

Het Popeiland brengt een alternatief geluid met de podia ABBOTT en Sena Performers Stage. Indierockliefhebbers worden op hun wenken bediend met boekingen als Elephant en Personal Trainer, Tricklebolt brengt een aanstekelijke mix van ‘70s rock & roll en psychedelica en Ploegendienst bijt van zich af met hun vuige combi van hardcore en trash. ABBOTT wordt muzikaal afgesloten met de ultieme uitlaatklep John Coffey, waarna DJ St. Paul alles weer harmonieus bij elkaar mag gaan brengen met een set vol festivalbangers. Op Sena Performers Stage wordt het neusje van de Overijsselse zalm geserveerd met optredens van Hiigo, Droom Dit en de rake woorden van Tomson.

Dance

De line-up van Windesheim Danstheater is een bont gezelschap geworden met verschillende dancestromingen, zoals house, urban, techno, moombathon, techhouse en edm. Overijssels talent is er in de vorm van VanderWood, Naber, Jabbens en Nachtkantoor. Belofte Merow, net afgestudeerd aan Herman Brood Academie, is inmiddels opgepikt door Martin Garrix en heeft getekend bij zijn boekingskantoor. Vrijheid en democratie

Foto © Nathan Reinds.

Tafel van Saeed. Queer Night, klokkenluiders

5 Mei is de dag dat er niet alleen genoten wordt van een sterke muzikale line-up, maar ook de dag dat er stil
wordt gestaan bij het belang en de betekenis van vrijheid en democratie. Bij het Wereldpaviljoen komen er verschillende culturen bij elkaar aan de tafel van Saeed, stelt de Queer Night van COC Zwolle en Zwolse theaters ter discussie of je kunt zijn wie je bent en gaat ANNO op zoek naar de hedendaagse klokkenluiders. Op de Familieweide worden kinderen op een speelse manier geprikkeld met de voorstellingen Vlieg Eens Vlug (2+) en Zeezucht (4+) en gaan ze zelf aan de slag met een heuse BFO Familiekrant.

Op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl is de hele line-up en het programma van Bevrijdingsfestival Overijssel te vinden. Via deze site is het ook mogelijk om tickets te kopen voor de Press & Guest Area waar je het festival als VIP kunt beleven of om je aan te melden als vrijwilliger voor het festival.

Programma

Gerelateerde artikelen

Back to top button