112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wilde achtervolging op A28 Zwolle: Politie ramt Audi RS3 na gevaarlijke rit

Zwolle – In de nacht van dinsdag op woensdag heeft het politieteam Zwolle een achtervolging gehad met een Audi RS3.

De politie wilde het voertuig controleren op de A28 bij Zwolle. Voordat ze de kans kregen een stopteken te geven, ging het voertuig er met zeer hoge snelheid vandoor, waarbij de snelheden opliepen tot 266 km/u. Omdat de politieagenten in een SIV, een Snel Interventie Voertuig reden, konden ze het voertuig bijhouden.

Foto © Politie Infra Zwolle

Klapband, verder op velg

Op de A32 kreeg de Audi een klapband bij een snelheid van 260 km/u. De verdachten reden verder op de velg. Ook werden er allerlei goederen uit het voertuig gegooid. Bij Wolvega namen ze de afrit en probeerden ze weg te komen door spookrijdend de rotonde op te rijden. Doordat ze op een velg reden, klapten ze op een betonrand van de rotonde.

 

Er werden allerlei goederen uit het voertuig gegooid Politie infra Zwolle

Foto © Politie Infra Zwolle

Voertuig geramd

De politie heeft het voertuig vervolgens geramd, waarop de verdachten te voet zijn gevlucht. Deze zijn alsnog aangehouden in het bosperceel gelegen langs de weg. Dit alles samen met de Politie Infra Assen, Staphorst enm Joure.

In het voertuig trof de politie diverse soorten inbrekerswerktuig aan. De verdachten zijn ingesloten en zullen zich tegenover de rechter moeten verantwoorden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button