SportVoetbal

Voetbal – Stadsderby WVF-Be Quick ´28 in Eerste Klasse

De eerste klasse D is dit seizoen erg aantrekkelijk door het regionale karakter. Het staat bol van de derby ´s. Ook Zwolle is met drie ploegen, WVF, Be Quick´28 en Berkum sterk vertegenwoordigt in deze klasse. Dus worden er dit seizoen maar liefst 6 stadsderby´s in deze sterke Eerste klasse gespeeld. Dat wordt dus smullen voor de penningmeesters en de voetballiefhebbers! Nu staan derby’s niet altijd garant voor goed voetbal, maar de spanning en de sfeer in deze wedstrijden vergoeden veel. Niemand wil deze wedstrijden verliezen en dat maakt het vaak bijzonder. Spelers stijgen vaak boven zichzelf uit en zijn bereid om een stapje extra te doen. Zaterdag is de aftrap in de strijd om het “ Zwolse Kampioenschap” tussen WVF en Be Quick´28 in Westenholte op sportpark de Weide Steen.

Be Quick´28 kent als promovendus een goede start. Het speelde tweemaal gelijk, waarvan afgelopen zaterdag tegen het sterke Deto uit Vriezenveen. WVF, na het avontuur in de hoofdklasse, weer terug in de vertrouwde en bekende Eerste Klasse, speelde pas een duel en deze werd kansloos van een fysiek sterk KHC verloren. Lichtpuntje in deze wedstrijd was de terugkeer van Jorben Nieuwehuis, die door zijn ziekte (bijna) een jaar niet kon voetballen. Tegen KHC speelde Jorben een goede wedstrijd en hij wil dit seizoen graag belangrijk zijn voor zijn ploeg, zeker in de stadsderby´s. Beide ploegen zagen afgelopen zomer veel spelers vertrekken en moeten bouwen aan een nieuw team. In de voorbereiding speelde beide ploegen tegen elkaar in de finale van het Berend Elzerman toernooi in Oosterwolde. Be Quick´28 won deze derby met 2-0. Zover wil WVF het zaterdag niet laten komen. Het is erop gebrand om zaterdag de eerste overwinning binnen te halen en daarmee de stadgenoot te passeren op de ranglijst. De ploeg is jong maar talentvol en het is daarom jammer dat het voor deze derby enkele routiniers, waaronder Richard Bouwmeester en Bas Bouwhuis moet missen. Toch blijft er voor trainer Freddy Smit genoeg keuze over om een goed en gemotiveerd elftal het veld in te sturen. Een team dat wil strijden met en voor elkaar en graag wil laten zien wie de sterkste van Zwolle in het zaterdagvoetbal is.

Het belooft zaterdag dan ook een spannende en sfeervolle wedstrijd te worden waar niet alleen door de spelers maar ook door de vele supporters van beide verenigingen naar uitgekeken wordt. De strijd om het Zwolse Kampioenschap in deze mooie Eerste Klasse gaat beginnen!! Dus waar moet je als voetballiefhebber zaterdag om 14.30 uur heen? Naar het altijd gezellige en prachtige sportpark de Weide Steen!!

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button