SportVoetbal

Voetbal – Berkum ontvangt taai DTS Ede

Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen DTS Ede, een tegenstander die voor de Zwollenaren redelijk onbekend is maar wél heeft laten zien in moeilijke situaties goed terug te kunnen knokken.

“Toen DTS met negen man tegen Go-Ahead Kampen stond hebben ze toch twee keer gescoord. Vorige week rolden ze Vroomshoopse Boys op en dat is geen makkelijke ploeg. Als je naar hun spelersmateriaal kijkt krijgen we dus gewoon een goede tegenstander,” verwacht Berkum-middenvelder Marc van der Meulen.

Ervaren coach DTS wordt getraind door de ervaren en succesvolle coach Peter Wesselink, die eerder aan het roer stond bij clubs als CSV Apeldoorn, SVZW en Spakenburg. Zijn selectie keerde dit jaar na een uitstapje van een jaar in de 1e Klasse A, waarin de Veluwenaren achtste werden, terug in 1D. Daar ging DTS in een tumultueuze eerste wedstrijd met 5-3 onderuit bij Go-Ahead Kampen. De bezoekers kwamen al na drie minuten achter door een penalty en zagen verdediger Daniël Veenendaal daarbij ook nog met een rode kaart van het veld gaan. Toen ook keeper Dino Hasimbegovic met rood kon vertrekken en Go-Ahead, weer door een penalty, op 4-1 kwam leek het lot van de Edenaren bezegeld maar met negen man scoorde DTS toch nog twee keer tegen. Pas in de blessuretijd viel, uit een counter, het doek voor de Veluwenaren.

Herstel Ondanks schorsingen herstelde DTS zich vorige week knap door Vroomshoopse Boys met liefst 4-0 te verslaan. DTS speelde flink op de aanval en kwam al voor rust op 2-0 door goals van Ismael Antonio en Khalid Marbouch. In de tweede helft kwamen daar nog doelpunten bij van de gevaarlijke spits Rence van der Wal, in het verleden vier seizoenen actief in de hoofdmacht van Go Ahead Eagles, en Michael van Zetten. De Edenaren boekten zo een verdiende en ruime overwinning in een wedstrijd waarbij Vroomshoopse Boys er zeker na rust niet meer aan te pas kwam.

Degelijk Berkum kwam vorig weekend niet in actie omdat het duel bij Enter Vooruit werd uitgesteld. Twee weken geleden kwam de ploeg van trainer Willem Brouwer echter goed uit de startblokken door ‘Angstgegner’ SDV Barneveld, waarvan vorig seizoen nog twee keer werd verloren, met een verdiende 2-0 nederlaag naar huis te sturen. “We hebben tegen Barneveld laten zien dat we degelijk kunnen voetballen en we zullen het tegen DTS net zo aan moeten pakken. Bovendien zijn we nu weer mooi compleet en de uitslagen van vorige week waren niet ongunstig voor ons. Daar kunnen we nu met winst tegen DTS van profiteren,” aldus Marc van der Meulen.

De wedstrijd Berkum-DTS Ede wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Erik ter Brake uit Dedemsvaart, die op sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button